Aktywne Wpisy

fsfdjf +7
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
Czy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Jak wygląda udokumentowanie problemów ze zdrowiem jeśli chce zmienić z kat A na D?
Mam problem z kolanem, to co mam nie jest opisane wprost w ustawie. W skrócie nie da się tego skutecznie wyleczyć, a bieganie może to pogorszyć jeszcze bardziej. Ogólnie, nie jestem w stanie na co dzień biegać, a czasem i wolny spacer sprawia mi konkretny ból. Mam rezonans, jego opis, i tyle - wizytę u lekarza miałem na zasadzie "proszę nie obciążać kolana, nic z tym się nie zrobi, za pół roku można spróbować osocza" i nie mam z tego żadnego glejtu. Co mam zrobić żeby mieć papiery które dla wojska będą z sensem aby mi zmienić na D? Dodam że serio się boje bo problem jest realny, a jak mi będą kazali biegać to mogę już doszczętnie zniszczyć kolano.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
W zasadzie odszedłem z tego samego powodu, czyli artroskopia+ACL prawego kolana oraz nawykowe skręcenie kostki.
Odszedłem głownie z tego powodu, że nie wyrabiałem się z powodu....musztry, bo musiałem uważać na swoje stawy i twoje obawy są uzasadnione.
Nikt nie będzie miał wobec ciebie sentymentów, a jak już złożysz przysięgę to będę jeszcze większe
Najłatwiej jest dostać D przez jakiejś objawy neurologiczne.
Na przykład udokumentowana migrena (prawdziwa migrena, a nie ból napięciowy który ma większość ludzi na świecie) czy jakiekolwiek zaburzenie równowagi.
Słowo klucz to stałe, czyli innymi słowy na całe życie to dostaniesz D.
Najważniejsze to lekko przycisnąć lub poprosić lekarza który Cię bada o wpisanie, że choroba jest stała, przewlekła, na całe życie.
Po prostu przebadaj się
Musisz to mieć udokumentowane z okresem minimum 3 miesięcy przed badaniem w WCR.
Bo jak przykładowo w piątek pójdziesz do psychiatry/Neurologa czy innego lekarza i coś stwierdzi, a w poniedziałek na badania WCR to w 90% nie
Tak na dobrą sprawę jedyną dokuemantacją medyczną poświadczającą uraz był rezonans z opisem. Zalecenie lekarza, operacja jesli chce odzyskać 100% sprawności, ale nie jest to nigdzie zapisane.
Za każdym razem kiedy wzywali mnie na ćwiczenia okazywałem dokumentację, wypisywałem wniosek o zwolnienie i na tej podstawie byłem zwalniany ze szkolenia, ale
Komentarz usunięty przez autora
Jest tak jak pisze Luqart. Najlepiej mieć podkładkę w postaci choroby neurologicznej. Moi znajomi mają D. Ale osobiście nie licz też tak bardzo na D. Weź pod uwagę że przy poborze mogą Cię skierować do służby zastępczej, nawet jak masz D. Ta trwa dłużej niż wojskowa i jest gorzej płatna. Tak naprawdę tylko z E masz spokój.
@mirko_anonim (nie-op) Czy możesz się ze mną skontaktować? Mam parę