Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +62
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
donfallo +204
źródło: temp_file1072318782502959562
Pobierz

Myślicie że było by wzięcie jak bym otworzył taką kurczakownie w Polsce ???
źródło: temp_file.png6998961135778758211
Pobierzźródło: temp_file.png7641588407212507748
PobierzW UK, US, jest to tanie jedzenie, coś na skali naszego kebsa. W Polsce, rentowność na skrzydełkach jest przy 25-30 zł.
Fajnie zrobiła to firma Nandos, która nie sprzedaje typowego kurczaka w panierce, a kurczaka z grilla, a sam przybytek przypomina family restaurant.
W przypadku kopiowania KFC, koszty oleju, prądu oraz utylizacji oleju są naprawdę
#analfabetyzm
Biorąc pod uwagę to, że wszędzie jest jeszcze drożej niż w KFC rentowność takiego biznesu musi być bardzo niska.
A "kraftowy" kurczak nikogo nie podnieci, jako że spożycie drobiu jest w Polsce duże, w przeciwieństwie do wołowiny (o hamburgerownie mi chodzi).