Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że teraz tyle osób ma vifona na głowie, wydaje mi się, że kiedyś nie było tyle osób z kręconymi włosami, a raczej to była rzadkość. Oni to na lokówce sobie kręcą czy o co chodzi #przegryw
Matfju - Jak to jest, że teraz tyle osób ma vifona na głowie, wydaje mi się, że kiedy...

źródło: ba1cd1d5f8a1ca7a

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 223
@Matfju: jestem 99 rocznik i do konca mojej edukacji w liceum nikt z mojej klasy nie miał kręconych włosów. Dopiero po 2020 się to rozwinęło. To chyba jakaś nowa generacja genów.
  • Odpowiedz
@Matfju Chodzą do fryzjera, żeby im zrobił trwałą (albo ktoś im w domu robi). Wiedza z drugiej ręki i zaufanego źródła, także możesz mu zaufać bro
  • Odpowiedz
@Matfju 1. trwała ondulacja, jak chłopaki już pisały 2. kręcone/falowane z natury włosy ma tak naprawdę sporo ludzi, ale wymagają odpowiedniej pielęgnacji, żeby ten skręt był zdefiniowany, inaczej wyglądają jak siano. W ostatnim dziesięcioleciu świadomość w tym zakresie i dostępność produktów pielęgnacyjnych i stylizujących mocno wzrosła
drobnenataryfe - @Matfju 1. trwała ondulacja, jak chłopaki już pisały 2. kręcone/falo...

źródło: temp_file.png8126241168848330206

Pobierz
  • Odpowiedz
@Matfju: ja mam w c--j kręcone włosy ale ścinałem na krótko bo był przypał od razu normictwo cisnęło bekę z loczków xd gdybym żył w obecnych czasach byłbym pewnie vifoniarzem xd
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer nigdy się w to specjalnie nie zagłębiałam, bo sama mam proste druty, ale najczęściej mówi się o rozczesywaniu tylko na mokro, najlepiej na odżywkę, nakładaniu na mokre włosy żelu, suszeniu suszarką z dyfuzorem i odgniataniu żelu z wysuszonych włosów. Temat rzeka, na yt pod hasłem wydobycie skrętu xD albo na fb na grupach Włosing i Curly Hair Project w plikach znajdziesz masę informacji
  • Odpowiedz