Wpis z mikrobloga

@ytong którego eskera masz? Dzisiaj dostałem info, że eskery 6.0 znów będą wypuszczone pod koniec czerwca i teraz się zastanawiam.

Esker 6.0 na GRX za 7500, czy Ridley Kanzo A na Apex za 6400 (teraz w promce)
  • Odpowiedz
@kapitan_szpadel: jak napiszesz miło do obsługi krossa to raczej podrzuca ci kod rabatowy, ja 10% dostałem od ręki i zapłaciłem za 6.0 na grx 6750zl
tylko kod byl wazny 2 tygodnie, mialem szczęście ze jak jeszcze był ważny to wpadlo kilka egzemplarzy na sklep, ale warto o tym wiedzieć i pisać do nich
  • Odpowiedz
@kapitan_szpadel: Tak, normalnie z ich sklepu internetowego, jakis tydzień wczesniej napisalem przez messengera do ich obslugi i konsultant dał mi kod rabatowy na zamówienie na 10%, wazny przez dwa tygodnie, wystarczyło ze ładnie poprosiłem. Pewnie nawet wieksze rabaty da się ogarnąć, ale ja i tak zadowolony jestem z tych 10% bo rower znikal bardzo szybko jak pojawial sie w kwietniu po kilka sztuk co kilka dni.
  • Odpowiedz
@kapitan_szpadel: wczesniej jeździłem na jakims 5 letnim chinolu za tysiaka, wiec komfort jazdy jest dużo wiekszy. Jestem totalnym amatorem i ważę sporo, pod moim ciezarem (100kg+) rower daje radę, mam przyjemność z jazdy i pomaga mi chudnąć, nie mialem z nim jeszcze zadnych problemow, ale zrobilem tylko ~350km od kiedy go mam.
Ciężko mi powiedzieć coś o aspekcie technicznym - jeździ, skręca, hamuje xD w sobote bylem na przeglądzie gwarancyjnym
  • Odpowiedz
  • 1
@kapitan_szpadel: mam eskera 6.0 na GRX-ie. Tego Ridleya nie znam, więc się nie wypowiem. Osobiście chciałem mieć dwa blaty z przodu, przez parę lat ujeżdżałem krossa vento, więc nawet nie szukałem niczego poza marką. Nawet nie wiedziałem, że można na oficjalnej stronie zakombinować, jak opisał to @GERM, więc płaciłem pełną kwotę, ale wówczas latały różne promocje po stronie i wyhaczyłem dodatki za 10% wartości (wpadły jakieś multitoole, torby,
  • Odpowiedz
@ytong @kapitan_szpadel
Mój Esker ma już nabite ponad 27kkm w niecałe 2 lata. Wiele przeszedł, w tym moje złamanie obojczyka po p---------u w kota przy 35 km/h, czy chociażby wczorajsze wjechanie w drzwi suva, który wymusił pierwszeństwo ( ͡º ͜ʖ͡º)
Fakt, że z oryginalnego niewiele zostało, bo oprócz ramy i widelca wymieniłem w nim już wszystko, ale taki styl jazdy. Dopiero druga korba i trzecia
  • Odpowiedz
@StulejmanWielki: Mi nie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A tak poważnie, jestem fanem konkretnej marki, a u nich wszystko co wyżej 6.0, jest praktycznie cały czas niedostępne (taki na przykład 8.0). Tak wiem, są inne marki na świecie. Ale to jak z żoną - jest tyle fajnych kobiet na świecie, ale z jakiegoś nie do końca zrozumiałego powodu, skupiasz się na jednaj.
  • Odpowiedz
@a__s no ale na poważnie ;] kwestia gdzie i jak będziesz jeździć.
Ja akurat jestem zwolennikiem napędu 2x w tego rodzaju rowerze. Zaraz zlecą się fani cx, że przecież w ich błotnym świecie 1x wystarcza, no ale... ma byc wygodnie, a nie rower na ramię i wbiegamy pod górkę xD jak mieszkasz w płaskiej okolicy, czy nawet delikatnie pagórkowatej to 1x pewnie wystarczy. Na ujeby, dla mnie przynajmniej, to za słabo
  • Odpowiedz