Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego w tym państwie nie ma normalnej partii/opcji politycznej? Dlaczego musimy zawsze wybierać pomiędzy "mniejszym złem". Jasne jest, że nigdy nie będzie partii idealnej, ale takiej nie wymagam. Wystarczy, że ludzie z parii byliby normalnymi ludźmi, niepałający złem i chęcią podzielenia społeczeństwa. Wystarczy, że zależałoby im faktycznie z serca na naszym wspólnym dobru - takich ludzi w polityce aktualnie wiedzę tylko kilku, a w dodatku rozrzuconych po różnych partiach. Takim ludziom szczerym, prawdomównym z poświęceniem łatwiej wybacza się błędy, bo w końcu kto z nas ich nie popełnia? Jako naród jesteśmy naprawdę całkiem fajnymi ludźmi i nie zasługujemy na takich reprezentantów. Każdy kto rusza trochę tyłek z domu i trochę jeździ po kraju czy po świecie wie, że w jesteśmy całkiem spoko narodem.

#polityka #tvpis #takaprawda #polska

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wg mnie masz wyidealizowany obraz polskiego społeczeństwa. Nie, nie jesteśmy jako naród tacy cudowni a politycy to po prostu emanacja społeczeństwa.

Nie ma biegunowego podziału na wspaniały lud i ujowych polityków. Tu wszyscy są ujowi.
  • Odpowiedz