Wpis z mikrobloga

Macie jakieś sposoby na wożenie laptopa jeżdżąc szosą? Mam do biura około 100km, więc w sam raz żeby się dotlenić przed pracą, ale nie uśmiecha mi się jeździć z plecakiem. Chyba, że znacie jakieś modele plecaków, które będą wygodne na szosie.

#rower #szosa #gravel
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klefonafide: A to potrzebny jest jakiś specjalny plecak? Nie wystarczy jakikolwiek wygodny? Ja jeżdżę w zwykłym sportowym nike, ktory mam od jakichś 10 lat i elegancko jest.
  • Odpowiedz
  • 2
@Morf możesz coś więcej powiedzieć czy to faktycznie działa? dojeżdżam rowerem wszędzie i mokre plecy to coś co najbardziej spowalnia bo się prawie nie da na sucho dojechać
  • Odpowiedz
możesz coś więcej powiedzieć czy to faktycznie działa?

@Jnjjj: ta, niebo a ziemia w porównaniu z normalnym plecakiem nawet z najlepszym systemem wentylacji. Nic się nie umywa do siatki deutera.

Z minusów to np ac lite 16 ma mocno bananowy kształt ale jak nie wozisz w plecaku kanciastych przedmiotów to nie powinien to być problem. No i siatka zwiększa wagę plecaka ale dzięki niej (usztywnieniu) znacznie lepiej to obciążenie
  • Odpowiedz
Przykleić sobie do czoła. Amortyzuje upadki całkiem fajnie. Ja tak robię, ale ja mam do pracy 125 km, to inna sprawa.
  • Odpowiedz