Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +15
1250 zł brutto za wymianę oleju z filtrami i przegląd auta, a niech mnie dunder świśnie.

#jedzenie71 #wroclaw
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
źródło: IMG_20250809_185743__01
Pobierz




#gotowanie #kuchnia #gotujzwykopem
http://www.mniammniam.com/Stek_czyli_pyszny_kawal_miesa___pelne_dossier-143a.html
Komentarz usunięty przez autora
po 1 nie sól tego przed smażeniem bo wołowina od tego twardnieje...
po 2 co to za mięso bo steki to to mięso które w Polsce nazywa się polędwicą wołową i wszystkie inne są twarde
po 3 duży ogień i mało tłuszczu, najlepiej na patelni grilowej
@daardevil: Jak dla mnie jedyna słuszna metoda.
PS Tu są te badania, które skłoniły mnie do