Aktywne Wpisy
n-ke +210
Rankingorze, Legia miała 34 kolejki, żeby udowodnić, że zasługują na puchary. Nie odbierajmy kibicom i piłkarzom GKS prawa do fajnych wspomnień z europy. Zasłuzyli.
#mecz
#mecz

marek2092 +66
A więc szukałem samochodu aż w końcu się coś trafiło,Mazda 3 2008 rok, blacharsko bdb na progach, parę małych wgniotek ledwo widocznych i rysek ale to szczegół, nie ma co wymagać cudow po leciwym samochodzie,LPG zalozone silnik 1.6 chodzi fajnie narazie jestem zadowolony. Wiadome to nie jest jakiś tam extra samochód ale dla mnie wystarczy, oby się darzylo
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file3474078724422662590
Pobierz

Wyścig, BAM Babice/Chrzanów/Trzebinia, dystans: hobby.
Bo błotnistych przeprawach w Czerwionce Leszczynach przyszedł czas na suche niczym wiór Babice/Chrzanów/Trzebinia. Na trasie znalazłem 3 kałuże, i to nawet nie błota a wilgotnej ziemi.
Start z centrum miasta, sporo rozprowadzenia na asfalcie. Grupa w sektorze jakoś dziwnie mała względem innych. Może nie mogli znaleźć wejścia do sektora, bo było lekko ukryte, ale do ogarnięcia :)
Jak wspomniałem, start asfaltowy, pod wiatr, grupa mocna, cisnęli bardzo. Uznałem, że nie ma co się wyrywać, trzeba zastosować techniki szosowe: wskakujemy na koło i niech się inni męczą. Widać, że osobnik przede mną słabnie, robi się dziura? Skok do przodu, do poprzednich.
W ten sposób na końcu asfaltów byłem 3 koło wjeżdżając do lasów (oczywiście z naszego sektora).
Na jednym z pierwszych skrzyżowań, 1-koło poleciał źle - krzyknęliśmy na niego, zawrócił, ale ja już byłem 2-gie koło.
Tak lecieliśmy przez sumarycznie 8km. Koleś był mocny, bardzo podobne tempo do mojego. Na tym 8km doszliśmy sektor 3 i tutaj zaczęła się zabawa, wyprzedzanie, omijanie.
Na jednym z piaszczystych podjazdów, przód stanął, koleś przede mną się zawahał - stanął. Nie dało się inaczej, trzeba było wbiec. Tzn było do wyjechania, ale nie gdy jesteś zblokowany.
Dalej, to już tradycyjnie, z 2 kolesiami dosyć często się mijałem, a reszta znikała w tyle.
Trasa trochę szutrów, trochę asfaltów, kilka singli. Bardzo prosta technicznie, szybka.
Wspomnę o jednym zakręcie, ok 30-35km, dokładnie nawet nie umiem go zlokalizować. Zaraz za połączeniem tras mini/hobby.
Jest zjazd, asfalt, kiepski asfalt, ale asfalt. Na tym asfalcie leży trochę luźnych kamyków, piasku i innych zanieczyszczeń. Widać z oddali zakręt w prawo.
Krótko mówiąc, spotkałem za chwilę dwóch osobników którzy ścigając się o jakieś 80 miejsce z tego zakrętu wylecieli. Jeden cały łokieć zdarty, drugi ręka mocno porwana. Ale chyba obaj ukończyli.
Oczywiście, winny organizator, a nie oni ;)
Jak dla mnie trasa prosta, bardzo prosta. Siąść, zagiąć się i cisnąć. Taka typowa pod szosowca ;)
Technicznych miejsc było chyba 2. Singiel w okolicy 15km, i drugie pewnie jakieś znajdę jak się skupię xD
Podsumowanie:
Dystans: 40.77 km
Czas jazdy: 1:46:52 (wg pomiaru czasu: 01:46:47.50 )
Średnia prędkość: 22.9 km/h
Przewyższenia: 628m
Miejsce open: 106/330
W kategorii M30: 41/98
A więc taka solidna połowa, ponad połowa. Jeśli dobrze liczę awansowałem do 2 sektora, więc w kolejnych będzie łatwiej powalczyć o top 100.
#rowerowyrownik #ruszkielce #mtb
Skrypt | Statystyki
źródło: WhatsApp Image 2023-05-15 at 09.52.54
PobierzZ mojego punktu widzenia, to trasa taka łatwa nie była, ale ja jestem leszczem XD Ale w sumie jak się znaleźli odważni na szosie i monocyklu do objechania to coś tu jest nie tak XD
Kurde, nie kojarzę co to by mógł być za zjazd asfaltem i skręt w prawo... Teoretycznie był tam jeden skręt w
@guru8: koleś na monocykly z bratem (obaj jeżdżą), jeśli dobrze pamiętam w zeszłym roku na mistrzostwach zajął top 3 (chyba 1, albo 2, ale nie pamiętam), a to właśnie te trasy mu dają dużo ;)
Dla mnie trasa dosyć ciężka, choć z każdym objechaniem to się wydaję łatwiejsza, generalnie chyba trasa też była łatwiejsza niż ta z zeszłego roku. Ja się chwilę zastanawiałem czy nie jechać mini, jak zobaczyłem czasy i średnie prędkości z zeszłego roku XD Ale to
@guru8: Współczuję, zniszczyć sprzęt przez kogoś to ogromna lipa. A jak jeszcze pojechał sobie to już w ogóle do... Spróbuj przejrzeć później zdjęcia, może się znajdzie typa.
@jagodowy_krol: No to by się zgadzało, ale w życiu bym nie pomyślał, że tam ktoś wyleci 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
Problem jest taki, że w ogóle nie kojarzę, ani typa, ani roweru. Mi się wydaję, że do tej grupki dopiero dojechałem i miałem ich wyprzedzić, także nawet ich wcześniej nie widziałem... Ale Garmin właśnie wyruszył w drogę do Niemiec do naprawy, oby
@guru8: byłem 10 minut po mnie na mecie, więc to nie jest takie pewne. 10 minut to nie jest dużo.
@guru8: ja też, tam nie wiem co zrobili, że
@jagodowy_krol: ten tag to chyba lekko na wyrost (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@jagodowy_krol: Ja startowałem z ostatniego sektora, na glebie straciłem dwie minuty, startowałeś wcześniej, więc na mecie byłeś dużo wcześniej.
Teraz na fb czytam, że dużo osób narzeka na organizację i zabezpieczenie imprezy XD Że zdezorientowane dzieci nie wiedziały jak jechać, że ktoś by wjechał w autobus, a na praktycznie finiszu jak
O dzieciach słyszałem, że wróciły. Ale nie wiem jak dla Ciebie, dla mnie było wszystko czytelne. W przypadku dzieciaków, to na BAM startują oni, a ileś czasu za nimi opiekunowie.
@guru8: no tak, zapomniałem, że sektory mają różne czasy startu i jest czas netto (od startu).
Ja tam nie jestem obiektywny, bo ja trasę już znałem i wiedziałem co i jak + nawigacja, ale pod tym względem chyba było spoko. Częściowo ograniczony ruch to jest jedno, drugie to że przy takim ruchu jak jest na Kamieńskiego w stronę wiaduktu powinien tam ktoś cały czas ruchem sterować, a był moment że nikogo tam nie było ¯\(ツ)/¯