Rankingorze, Legia miała 34 kolejki, żeby udowodnić, że zasługują na puchary. Nie odbierajmy kibicom i piłkarzom GKS prawa do fajnych wspomnień z europy. Zasłuzyli.
@n-ke: przecież to jest punkt różnicy wywalczony w ostatniej minucie po farfoclu bramkarza rywali, robienie jakiejś przepaści pomiędzy GKSem a Legią to życie w alternatywnej rzeczywistości. obie drużyny były w strefie spadkowej zimą
@n-ke: im nie wytłumaczysz jak działa sport, oni żyją w swoim świecie gdzie liczą się cyferki w rozstawieniach i urojenia odnośnie tego kto "na pewno coś ugra" a kto "zmarnuje miejsce"
@melquiades: np. GKS byłby spoko jako mistrz, bo raczej do fazy ligowej LK bez rankingu by się doczłapali, ale tylko jako mistrz. W ten sposób Jaga zbudowała swój ranking, bez tego nic by nie było. Po prostu patrzę szerzej na polską piłkę
@tyrytyty: Nie ma żadnej przepaści pomiędzy Legią a GKS. Tylko, że Legia przed sezonem miała walczyć o mistrzostwo a GKS o utrzymanie. Jedni pół sezonu bronili się przed spadkiem a drudzy przez 3/4.
@n-ke: różnica jest taka, ze GKS pewnie skończy kolejny sezon w drugiej części tabeli. O ile Raków, Legia, Lech i Jaga mają parcie na fazę grupową, o tyle dla kibiców GKSu samo zagranie w 1-2 rundach eliminacji będzie wyjątkowym wydarzeniem. Bo przyznaj szczerze, będzie to dla Ciebie problemem jeśli GKS odpadnie w Q3 eliminacji?
Zero presji na awans do fazy ligowej i zmarnowany slot. A te 2-4 mecze więcej będą
@n-ke: nikt im nie odbiera. Nie mamy weta w awansowaniu polskich drużyn. Ale statystyka nam mówi, że będzie chujnia raczej. Dlatego jesteśmy zawiedzeni.
Polska wchodzi do decydującej fazy walki o miejsca 9-10. Ten awans dałby nam bardzo łatwe drabinki oraz możliwość, żeby słabsze drużyny awansowały i nabijały punkty w pucharach. Dlatego logicznym jest cień zawodu, gdy jedna z drużyn z dużym współczynnikiem nie awansuje, bo to statystycznie obniża nam szanse, w
@n-ke: Troche to jest do d--y z tymi rankingami klubowymi. Chciałbyś odmiany, ale jesli nie chcesz tracić rankingu to musisz kibicowac komuś komu nie chcesz.
@JakubKKKKKK Jest to jakiś argument. GKS pewnie szybko odpadnie, ale wywalczyli sobie szansę wykazania się w pucharach i im się to należy. Miejcie pretensje do Legii, że się w tym sezonie skompromitowała i dała sie wyprzedzić drużynie która powinna teoretycznie walczyć o utrzymanie.
Osobiście wymagałbym punktowania od Lecha, Jagi i Rakowa. Niech Górnik i GKS cieszą się chwilą. Na tych rozstawieniach i tak najbardziej skorzystaja najwieksze kluby w Polsce, które regularnie
@mistrzpiotrek: Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, ale mówimy o polskiej ekstraklasie. Pół roku temu Mistrz Polski dostawał oklep w Gibraltarze. Legia w obecnym stanie też pewnie wiele by nie zwojowała. Jeden sezon bez pucharów dobrze im zrobi.
@n-ke: ja właśnie do Legii mam pretensje. Trudno się dziwić kibicom gieksy że się cieszą. Trudno winić kogokolwiek poza Legią. Legia która poświęcała mecze w lke dla ligi xd
Co do weryfikacji boiskowej, może masz rację ale lata e-----------i nauczyły mnie że trudniejszy przeciwnik równa się klops
@n-ke: wywalone w te rankingi, ja chcę oglądać porządny halalball w Europie a nie napinanie się jak plandeka na żuku byleby jakieś cyferki się zgadzały.
#mecz
Zero presji na awans do fazy ligowej i zmarnowany slot. A te 2-4 mecze więcej będą
Polska wchodzi do decydującej fazy walki o miejsca 9-10. Ten awans dałby nam bardzo łatwe drabinki oraz możliwość, żeby słabsze drużyny awansowały i nabijały punkty w pucharach. Dlatego logicznym jest cień zawodu, gdy jedna z drużyn z dużym współczynnikiem nie awansuje, bo to statystycznie obniża nam szanse, w
Osobiście wymagałbym punktowania od Lecha, Jagi i Rakowa. Niech Górnik i GKS cieszą się chwilą. Na tych rozstawieniach i tak najbardziej skorzystaja najwieksze kluby w Polsce, które regularnie
@luczyk: oni do dziś wspominają jak wykopali Zidana z pucharów xD
Co do weryfikacji boiskowej, może masz rację ale lata e-----------i nauczyły mnie że trudniejszy przeciwnik równa się klops