Wpis z mikrobloga

A więc szukałem samochodu aż w końcu się coś trafiło,Mazda 3 2008 rok, blacharsko bdb na progach, parę małych wgniotek ledwo widocznych i rysek ale to szczegół, nie ma co wymagać cudow po leciwym samochodzie,LPG zalozone silnik 1.6 chodzi fajnie narazie jestem zadowolony. Wiadome to nie jest jakiś tam extra samochód ale dla mnie wystarczy, oby się darzylo
#motoryzacja #samochody
marek2092 - A więc szukałem samochodu aż w końcu się coś trafiło,Mazda 3 2008 rok, bl...

źródło: temp_file3474078724422662590

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marek2092: Trójka też ma tyle fordowskich części co 2? Matula miał dwójkę, rocznik 2007. Na niektórych dynskach( nawet nie zmienili loga z Forda na Mazdę :D Nie licząc tego, że potężne 1.25 75KM potrafiło wpierdzielić 8 litrów benzyny to nie było z bardzo czego się czepiać.
  • Odpowiedz
  • 2
@marek2092: współczuję. Miałem sedana 2005 2.0 benzyna po jednej zimie progi już szły. Od razu ściągaj gumy z progów i chlapacze przednie mam też klika fantów do Mazdy których się z chęcią pozbędę bo mi tylko zalegają
  • Odpowiedz
  • 1
@r5678: dokładnie tak swoją miałem 4 lata, 5 zim w Polsce zrobiło swoje jak ja kupowałem to spod był przepiękny. Później mi podnośnik w próg wpadał przy wymianie kół. Na koniec jeszcze olej zaczęła jeść. Auto samo w sobie złe nie jest tylko ta blacha
  • Odpowiedz
@marek2092: Miałem dokładnie ten sam model i silnik. Generalnie to było moje ulubione auto jak do tej pory, a miałem ich kilka, z czego parę lepszych teoretycznie od mazdy, ale bardziej wolałem ją. Niestety auto w 2 lata zgniło mi na tyle, że z blacharzem już byłem na "ty". Gdyby nie rdza to bym pewnie jeździł nią dalej, bo silnik super.
  • Odpowiedz
@r5678: ojciec ma od 5 lat 6, trzyma pod blokiem. Po kupnie pojechała na zabezpieczenie olejem, zero rdzy, dwa miesiące temu sam oglądałem od spodu, bo nie wierzyłem. Miał też 6 z 2002, wziąłem do dojeżdżania, strach było to podnosić, no i tylni wózek odpadł xD. Więc patrząc na mój przykład anegdotyczny, stare mazdy to był dramat, w nowych nie ma tragedii. Ale samochody fajne.
  • Odpowiedz
@Lardor: Tam powinien być już skyactiv, więc napewno nie silnik Forda, a jeden z bardziej udanych.
@marek2092: jak zadbana kupiłeś i sam będziesz dbał to tą rudą się nie przejmuj, ale mogę być nieobiektywny bo sam jestem fanem Japończyków i Koreańców
  • Odpowiedz
znam dwie osoby jeżdżące mazdą 6, jedna jeździ 7 lat druga 6 (druga poliftowa), jak nie więcej obie nie gniją, garażowane, nie psują się. Jak tylko zaczną mają ode mnie przykazane żeby się ich pozbyć w p---u ale g---o jestem a nie ekspert od motoryzacji xD

@r5678:
  • Odpowiedz
@marek2092: oesu miałem 2.0 benzynka na łańcuchu rozrządu w kolorze 27B. Z chęcią bym kupił taka ponownie bo teraz za śmieszne pieniądze latają ale znaleźć taką bez rudej szmaty to sztuka
  • Odpowiedz