@mirko_anonim: Nie da się być za starym na gry, filmy, książki, nawet na komiksy ani anime. Po prostu w reszcie aspektów życia ssiesz i to tylko poczucie winy, że granie (w sensie przyjemność) ci się nie należy. Miałem krótko taki epizod ale przekonałem się, że gry to takie samo medium kultury jak każde inne a nawet lepsze jeśli się zorientujesz, że może opowiedzieć unikalną
Ja mam tak ze te nowe gry mnie nie wciągają, za to w starocie które grałem za młodu (warcraft, starcraft, homm, Europa universalis) - mogę dalej pykać bez nudy. Nie wiem czy to kwestia zworków w mózgu czy po prostu te gry teraz są za proste jakieś
@mirko_anonim: Typowe, a jak już nawet pograć to w jakąś starą ograną gierkę lub jej remastered. Ewentualnie w coś szybkiego jak strzelanka na multi lub fifa czy inne wyścigi.
@mirko_anonim: Mam to samo, od dobrych 7-8 lat nie przeszedłem żadnej gry do końca. Długie czasy ładowania, powtarzalna fabuła, nudne zadania, rozpraszacze i inne gówna. Odechciewa się grać.
@mirko_anonim: W moim przypadku to byla kwestia gier jakie wychosza , od kiedy gry wszedly w faze 3D, rzuca sie w nas praktycznie tym samym tylko z lepsza grafika, wciagnalem sie spowrotem w gierki jak zaczalem ogrywac dosc nietypowe gry jak kenshi, starsector, rimworld, return of the obra dinn
@mirko_anonim: raczej duzo juz widziales przez co mniej gier CIebie wciaga. DLa mnie nie maroznicy midzy fifa 15 a fifa 22. Tzn wiem, trche inna mechanika, ael to kopanie pilki xd Cody tez wszystko jedno to samo dla mnie. Realnie tak mega moze mnie zainteresuje jedna gra na rok.
@mirko_anonim: ja mam tak samo w grach single, nie jestem w stanie przejść żadnej gry fabularnej bo mi sie nudzi po 15 minutach, jedynie wiedzmina 3 i rdr2 przeszedłem czasami sie zmuszając, tylko gry multi mnie trzymaja, dla mnie najlepiej sie gra ze znajomymi wtedy potrafie caly dzień przegrać i jest super
@mirko_anonim: Nie da się być za starym na gry, filmy, książki, nawet na komiksy ani anime. Po prostu w reszcie aspektów życia ssiesz i to tylko poczucie winy, że granie (w sensie przyjemność) ci się nie należy. Miałem krótko taki epizod ale przekonałem się, że gry to takie samo medium kultury jak każde inne a nawet lepsze jeśli się zorientujesz, że może opowiedzieć unikalną
DLa mnie nie maroznicy midzy fifa 15 a fifa 22. Tzn wiem, trche inna mechanika, ael to kopanie pilki xd
Cody tez wszystko jedno to samo dla mnie.
Realnie tak mega moze mnie zainteresuje jedna gra na rok.
@wygazowane_p--o: to polecę jeszcze project zomboid.
@hurin: sprawdź jeszcze starocie w które nie grałeś, bo okazuje się, że mimo braku sentymentu potrafią wciągnąć bardziej niż nowe tytuły.
Napisał ze ogląda seriale/filmy, to co 2h zmarnowane na grę mu sie nie nalezy, ale 2h na film już tak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)