Wpis z mikrobloga

Apel do wszystkich, którzy świętują w majówkę. NIE MIESZAJCIE ALKO Z ENERGETYKAMI. Przestałem pic przez problemy z sercem, od roku nie wypiłem nic. Dzisiaj jestem na majówce z ziomkami i z kolezanka akurat jestem w szpitalu, bo jej serce zaczęło wariować. Ma stan przedzawałowy, a tez była taka fifarafa do robienia drinków z energolami.
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dobrze że kryształu nie brała ani tym bardziej fety

@Alezzapewniam: No tu ludzie z SORu mają akurat inne zdanie, fete jest dużo łatwiej zbić i każdy zna na nią odtrutke, to jest akurat jej plus. Z kryształem tak samo jak trafisz na sor sobie poradzą. Z energetykami jest największy problem a są legalne, tu jest paradoks
  • Odpowiedz
@lord_xenu: Nie psuj narracji.

@Niewiemja Zdradzę ci pewien sekret, większość krajówy jest żeniona kofeiną (składnik szatańskich energoli) i stanowi jej główny wypełniacz (amph w porywach bywa do 30%, o ile w ogóle jest).

Energetyki zabijajo!
  • Odpowiedz
@olinek_okraglinek: nawet mniej. Ale nie są trawione tak samo jak kawa bo mają dużo cukru i ch wie co jeszcze. Było już kilka badań i kawa nie wpływała bezpośrednio na serce czy ciśnienie (long-term) ale energetyki już wpływały. Szczególnie niebezpiecznie u dzieci.
  • Odpowiedz
  • 1058
@JavierDaY Niemożliwe że nie lubi drinków z energetykami na pewno jakieś giwno wlała serio jaki stan przedzawałowy co ty gadasz złe piła mówię ci złe piła inne spróbuj ja ci załatwię inne nie da się nie lubić drinków z energetykami co ty gadasz inne musi spróbować bo różne są
  • Odpowiedz
  • 14
@olinek_okraglinek 100ml energeryka to jedna, duża, mocna kawa. W puszce masz 3x tyle, w butelece 5x tyle. Do tego jest tam tauryna, która w połączeniu z kofeiną nie jest najlepszym pomysłem.
  • Odpowiedz