Wpis z mikrobloga

Apel do wszystkich, którzy świętują w majówkę. NIE MIESZAJCIE ALKO Z ENERGETYKAMI. Przestałem pic przez problemy z sercem, od roku nie wypiłem nic. Dzisiaj jestem na majówce z ziomkami i z kolezanka akurat jestem w szpitalu, bo jej serce zaczęło wariować. Ma stan przedzawałowy, a tez była taka fifarafa do robienia drinków z energolami.
  • 133
  • Odpowiedz
@RobaUrs: Miałem na myśli, że przyjąłeś objawy jako wypadkową dwóch rzeczy a trzeba patrzeć na dietę ogólnie. O ile to efekt diety. Jedna puszka ma słodzik, inna cukier, w kolejnej wrzucą nawet jakieś witaminy, nikt nie będzie wiedział co piłeś lepiej niż ty sam i czy inne produkty uzupełniały niedobory. Niestety lekarz nie ma czasu analizować twojego życia. Nawet czas przyjmowania takiej puszki się liczy jeżeli chodzi o działanie kofeiny. Wiele
  • Odpowiedz
@JavierDaY: mając lat 18 czy 19, na zakończenie roku szkolnego poszliśmy na miasto. Wypiłem z 6 drinków 'wódka z redbullem'. Rano obudziło mnie bicie serca. Od tamtej pory ani razu nie wypiłem już takiego drinka. Ale smaczne to było (°°
  • Odpowiedz
@RobaUrs: Dopełniając jedna rzecz sprzyja niedoborowi drugiej, ale można to uzupełnić, ważne dawki - można je sprawdzić, skład się różni, ale zawsze jest kofeina więc można się sugerować dzienną bezpieczną oraz sprawdzić jednorazowe np z planu przed treningiem sportowców(oni zwykle liczą na kg masy ciała) i tak dalej. Dla chcącego nic trudnego dziś. Oczywistym faktem jest tylko polecenie pomocy innej osoby gdybyś miał ciągoty do dalszego spożywania. Jeżeli ustały to w
  • Odpowiedz
@JavierDaY: #!$%@? głupoty. Laska jak ma problemy z sercem czy nadciśnieniem to się nawet po butelce coli przewróci albo wystarczy wysiłek fizyczny. Nijak się to ma do zdrowych ludzi.
  • Odpowiedz
@JavierDaY: Też czasami piłem energetyki z wódą, do tego suplementy przedtreningowe przed treningami, czasami zarwane noce, szczepienia covid... na koniec potężna grypa, która w grudniu rzuciła się na serce. Porzuciłem wszystko z tego... Długa historia, szkoda gadać.
  • Odpowiedz
@jurii: nic tam prawie nie ma o taurynie, większość to właściwie informacja o kofeinie a tauryna jest wymieniona jako dodatek. Ponadto jest napisane, że rozważania o nadmiernej suplementacji są z naciskiem na dzieci, a nie dorosłych i że jeszcze mało badań na ten temat. Dodatkowo wszystkie odnośniki do tauryny prowadzą do stron gdzie jest raczej zachwalana nawet w przyjmowaniu z kofeiną. Dzienna zalecana dawka tauryny to średnio 2g gdzie w energetyku
  • Odpowiedz