@DarthRegis: mam w pracy parę osób jeszcze innego typu: - go vegan bo planeta umiera! - jezuuu, kiedy w końcu zmuszą nas do tych elektryków? - każdy nowy gadżet musi być kupiony, w tym co chwila nowy ajfon i zegarek do niego - nowe koszulki z cool-nadrukami, nowe trampeczki converse'a, bo właśnie fajne wyszły - wielorazowe pieluszki dla dziecka? nie, to obrzydliwe
@DarthRegis Skrajności są wszędzie. Ale można też być mną i używać maszynki do golenia na żyletki - fajna jest i nawet lepiej się goli niż taką plastikową, używać wyłącznie srajtasmy z recyklingu, segregować śmieci i używać telefonu więcej niz rok. Świata nie zmienię, ale przynajmniej będzie trochę mniej zasyfiony ¯_(ツ)_/¯
@DarthRegis: Przerzucanie odpowiedzialności za globalne ocieplenie oraz klimat z gigantycznych koncernów i rządów na konsumentów jest rakiem, i służy do rozmywania tej odpowiedzialności. Jako konsument Ty optymalizujesz swoje kilka złotych by przeżyć, nie tylko masz praktycznie zerowy wpływ na rynek, ale to też nieetyczne by w takiej sytuacji Ci jeszcze d---------ć moralną odpowiedzialność.
Przerzucanie odpowiedzialności za globalne ocieplenie oraz klimat z gigantycznych koncernów i rządów na konsumentów jest rakiem, i służy do rozmywania tej odpowiedzialności. Jako konsument Ty optymalizujesz swoje kilka złotych by przeżyć, nie tylko masz praktycznie zerowy wpływ na rynek, ale to też nieetyczne by w takiej sytuacji Ci jeszcze #!$%@?ć moralną odpowiedzialność.
@johny-kalesonny: Niestety jest to prawda. Któryś z koncernów paliwowych zainicjował ten trend i poszło im chyba lepiej niż
@johny-kalesonny: w tym memie chyba raczej chodzi o to, że w przypadku załamania cywilizacji np z powodu globalnego ocieplenia korposzczurki z wielkich miast są pierwsze do odstrzału
w tym memie chyba raczej chodzi o to, że w przypadku załamania cywilizacji np z powodu globalnego ocieplenia korposzczurki z wielkich miast są pierwsze do odstrzału
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)
źródło: 1682638416468
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
- go vegan bo planeta umiera!
- jezuuu, kiedy w końcu zmuszą nas do tych elektryków?
- każdy nowy gadżet musi być kupiony, w tym co chwila nowy ajfon i zegarek do niego
- nowe koszulki z cool-nadrukami, nowe trampeczki converse'a, bo właśnie fajne wyszły
- wielorazowe pieluszki dla dziecka? nie, to obrzydliwe
@bidzej: bo to jest obrzydliwe ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@johny-kalesonny:
Niestety jest to prawda. Któryś z koncernów paliwowych zainicjował ten trend i poszło im chyba lepiej niż
@bidzej: gdyby im zależało na planecie to nie mieliby dzieci
@swinkapl: Ale jaki niewielki ślad węglowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Blaszczykowski_Robert: Najważniejsze by głosować na ludzi, którzy będą wprowadzać odpowiednie zmiany w rządzie / europarlamencie.
@loginnawykoppl: W sensie trzeba być prepersem? xD