Aktywne Wpisy

szcz33pan +2559
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz
balbezaur +808

@Pozytywny_gosc: Nie zauważyłem, żeby ktoś tu cokolwiek szkalował. Jedyne co można stwierdzić po nagraniu, to fakt iż Mentzen nie jest zwolennikiem pracy zdalnej. Argumenty jakie podaje w tym temacie właściwie mają sens i wysoce prawdopodobne jest to, że praca zdalna przynosi wyżej wspomniane efekty. Natomiast każdy niech powadzi własną firmę według własnych przekonań. Czym mniej będzie przy tym
1. nie szkaluje w mocnych słowach tylko rozsądnie argumentuje
2. zgadzam się z nim w całej rozciągłości
3. nie wszystko co lubie uważam za dobre. tak jak 500+ lubię i biorę ale jestem przeciwnikiem i chciałbym żeby było zlikwidowane tak samo praca zdalna bardzo mi odpowiada ale zdaje sobie sprawę że firma często na tym traci
@tomo1111: jak na partię wolnościową to akurat dużo rzeczy chcą zakazać - aborcje, rozwody itd. Jeśli chcą żeby polska była konkurencyjnym krajem względem innych państw to dla dobra narodu mogą i pracy zdalnej zakazać ( ͡º ͜ʖ͡º)
@tomo1111: We wczesnej fazie rozwoju płód to mały zlepek komórek - moralność usunięcia go to rzecz czysto subiektywna (zależna np. od tego, czy wierzysz w duszę). W takich tematach partia wolnościowa powinna popierać wolność wyboru.
Duża, czyli jaka? 0,000001%? 0,1%? 10%? 99%?
Ogólnie to jest już sfera religii, nie nauki, i choć mam do tego duży szacunek, to przeciwny jestem narzucaniu innym ludziom wiary w coś, czego nie da się naukowo udowodnić.
Jest to strefa religijna, ale też jest to strefa jak najbardziej nauki i jest to rzecz którą trzeba dokładnie zbadać jeżeli mamy poszerzać granice moralności. Jest to czymś co obiektywnie istnieje, ale nauka nie jest w stanie tego udowodnić lub sprawdzić bo nie ma technologii która by
W tematach takich jak aborcja decydować powinna nauka a nie wiara,
@tomo1111 Rozwodów nie zakazują ale ich bliscy znajomi już są za tym. A to temat jeszcze bardziej śliski niż aborcja więc ten który mówi
@Pozytywny_gosc: chyba tych młodych i głupich. Za ładnymi bajeczkami o wolności i kapitaliźmie stoją faszystowskie odjeby. Przed kamerami blabla, a poza sceną co innego.
Kto i gdzie wygłosił taki postulat, że konfederacja zakaże rozwodów XD