Każda statystyka mówi, że wśród #programista15k jest najwięcej wyborców #konfederacja. Nie przeszkadza wam, że wasz guru szkaluje w mocnych słowach pracę zdalną? I najchętniej by nakazał każdemu chodzić do biura i robić ambitnie nadgodziny?
Nie przeszkadza wam, że wasz guru szkaluje w mocnych słowach pracę zdalną?
@Pozytywny_gosc: Nie zauważyłem, żeby ktoś tu cokolwiek szkalował. Jedyne co można stwierdzić po nagraniu, to fakt iż Mentzen nie jest zwolennikiem pracy zdalnej. Argumenty jakie podaje w tym temacie właściwie mają sens i wysoce prawdopodobne jest to, że praca zdalna przynosi wyżej wspomniane efekty. Natomiast każdy niech powadzi własną firmę według własnych przekonań. Czym mniej będzie przy tym wtrącania
@Pozytywny_gosc 1. nie szkaluje w mocnych słowach tylko rozsądnie argumentuje 2. zgadzam się z nim w całej rozciągłości 3. nie wszystko co lubie uważam za dobre. tak jak 500+ lubię i biorę ale jestem przeciwnikiem i chciałbym żeby było zlikwidowane tak samo praca zdalna bardzo mi odpowiada ale zdaje sobie sprawę że firma często na tym traci
Nie. Może uważać sobie co chce. Zakazać tego nie może.
@tomo1111: jak na partię wolnościową to akurat dużo rzeczy chcą zakazać - aborcje, rozwody itd. Jeśli chcą żeby polska była konkurencyjnym krajem względem innych państw to dla dobra narodu mogą i pracy zdalnej zakazać ( ͡º͜ʖ͡º)
@obserwator_nsa: najlepiej na żadną bo bo żadna z obecnych nie spełnia warunkówby zostawić IT w spokoju. A konfederacja to se może obiecywać cuda a i tak nie będzie w stanie ich spełnić
@tomo1111: We wczesnej fazie rozwoju płód to mały zlepek komórek - moralność usunięcia go to rzecz czysto subiektywna (zależna np. od tego, czy wierzysz w duszę). W takich tematach partia wolnościowa powinna popierać wolność wyboru.
@tomo1111: aborcja powinna być dostępna na zawołanie gdy jest w wyniku gwałtu, gdy zagraża życiu matki lub dziecko ma wady letalne. Co do rozwodów to Memcen coś tam na twitterku pierdziolił, ze ma taki mokry sen
@werter_do_jercewa: Dopóki nie wiemy czym dokładnie jest świadomość, w jaki sposób powstaje i czym jest poczucie własnego ja, zabijanie nienarodzonych dzieci powinno być nielegalne. Jest duża szansa że nie dasz komuś niepowtarzalnej szansy na życie które może być tylko jedno dla tej świadomości w imię swojej wygody. Szczególnie wrażliwi na to powinni być ateiści - no chyba że nie mają moralności.
@#!$%@?: Przecież aborcja jest dozwolona gdy jest zagrożone życie matki. Co do rozwodów to się doinformuj - dobrowolne nierozerwalne małżeństwa, czyli jak chcesz to możesz sobie takie wybrać. Jak nie, to wybierzesz sobie normalne małżeństwo. Co do gwałtów to się zgadzam - powinna być wtedy dostępna aborcja jak matka tego zechce. Gwałt oznacza że państwo nie spełniło swojej roli - policja za którą płacimy podatki nie spełniła swojej roli. To jeden z
@tomo1111: Idąc takim tokiem rozumowania - nie da się też wykluczyć, że świadomość powstaje przed zapłodnieniem, i stosując antykoncepcję nie dajesz jej ciała-nosiciela.
Jest duża szansa
Duża, czyli jaka? 0,000001%? 0,1%? 10%? 99%? Ogólnie to jest już sfera religii, nie nauki, i choć mam do tego duży szacunek, to przeciwny jestem narzucaniu innym ludziom wiary w coś, czego nie da się naukowo udowodnić.
@werter_do_jercewa: Łącząc plemnik z komórką jajową następuje replikacja dna i wtedy mamy początek nowego życia i w tym momencie należy już szukać odpowiedzi.
Jest to strefa religijna, ale też jest to strefa jak najbardziej nauki i jest to rzecz którą trzeba dokładnie zbadać jeżeli mamy poszerzać granice moralności. Jest to czymś co obiektywnie istnieje, ale nauka nie jest w stanie tego udowodnić lub sprawdzić bo nie ma technologii która by na
@tomo1111: Tak samo znęcanie się nad zwierzyną powinno być surowo zakazane, a jednak prawaczki potrafią wyskakiwać z teoriami z kapelusza o tym że zwierzyna nie odczuwa bólu, bo tak to sobie uroili w głowach. W tematach takich jak aborcja decydować powinna nauka a nie wiara, @tomo1111 Rozwodów nie zakazują ale ich bliscy znajomi już są za tym. A to temat jeszcze bardziej śliski niż aborcja więc ten który mówi to czego
@Pozytywny_gosc: chyba tych młodych i głupich. Za ładnymi bajeczkami o wolności i kapitaliźmie stoją faszystowskie odjeby. Przed kamerami blabla, a poza sceną co innego.
Rozwodów nie zakazują ale ich bliscy znajomi już są za tym.
Kto i gdzie wygłosił taki postulat, że konfederacja zakaże rozwodów XD
Tak samo znęcanie się nad zwierzyną powinno być surowo zakazane
Znowu manipulacja. Nikt z konfederacji nie jest za znęcaniem się nad zwierzętami i powinno być to surowo karane. Tylko że wam chodzi o głosowanie nad piątką dla zwierząt, która uderzała w rolników xD Świetna manipulacja.
#sejm #polityka I pomyśleć, że kiedyś rząd Millera został uwalony, bo Rywin poszedł do Michnika powołując się na polityków lewicy. A tu afera za aferą, fundusze z dupy i poparcie 35%. I wystarczy, że mniej ludzi pójdzie na wybory i znowu będą rządzić.
#programowanie #bekazlewactwa #bekazprawakow #korposwiat #pracait
@Pozytywny_gosc: Nie zauważyłem, żeby ktoś tu cokolwiek szkalował. Jedyne co można stwierdzić po nagraniu, to fakt iż Mentzen nie jest zwolennikiem pracy zdalnej. Argumenty jakie podaje w tym temacie właściwie mają sens i wysoce prawdopodobne jest to, że praca zdalna przynosi wyżej wspomniane efekty. Natomiast każdy niech powadzi własną firmę według własnych przekonań. Czym mniej będzie przy tym wtrącania
1. nie szkaluje w mocnych słowach tylko rozsądnie argumentuje
2. zgadzam się z nim w całej rozciągłości
3. nie wszystko co lubie uważam za dobre. tak jak 500+ lubię i biorę ale jestem przeciwnikiem i chciałbym żeby było zlikwidowane tak samo praca zdalna bardzo mi odpowiada ale zdaje sobie sprawę że firma często na tym traci
@tomo1111: jak na partię wolnościową to akurat dużo rzeczy chcą zakazać - aborcje, rozwody itd. Jeśli chcą żeby polska była konkurencyjnym krajem względem innych państw to dla dobra narodu mogą i pracy zdalnej zakazać ( ͡º ͜ʖ͡º)
@tomo1111: We wczesnej fazie rozwoju płód to mały zlepek komórek - moralność usunięcia go to rzecz czysto subiektywna (zależna np. od tego, czy wierzysz w duszę). W takich tematach partia wolnościowa powinna popierać wolność wyboru.
Co do rozwodów to się doinformuj - dobrowolne nierozerwalne małżeństwa, czyli jak chcesz to możesz sobie takie wybrać. Jak nie, to wybierzesz sobie normalne małżeństwo.
Co do gwałtów to się zgadzam - powinna być wtedy dostępna aborcja jak matka tego zechce. Gwałt oznacza że państwo nie spełniło swojej roli - policja za którą płacimy podatki nie spełniła swojej roli. To jeden z
Duża, czyli jaka? 0,000001%? 0,1%? 10%? 99%?
Ogólnie to jest już sfera religii, nie nauki, i choć mam do tego duży szacunek, to przeciwny jestem narzucaniu innym ludziom wiary w coś, czego nie da się naukowo udowodnić.
Jest to strefa religijna, ale też jest to strefa jak najbardziej nauki i jest to rzecz którą trzeba dokładnie zbadać jeżeli mamy poszerzać granice moralności. Jest to czymś co obiektywnie istnieje, ale nauka nie jest w stanie tego udowodnić lub sprawdzić bo nie ma technologii która by na
W tematach takich jak aborcja decydować powinna nauka a nie wiara,
@tomo1111 Rozwodów nie zakazują ale ich bliscy znajomi już są za tym. A to temat jeszcze bardziej śliski niż aborcja więc ten który mówi to czego
@Pozytywny_gosc: chyba tych młodych i głupich. Za ładnymi bajeczkami o wolności i kapitaliźmie stoją faszystowskie odjeby. Przed kamerami blabla, a poza sceną co innego.
Kto i gdzie wygłosił taki postulat, że konfederacja zakaże rozwodów XD
Znowu manipulacja. Nikt z konfederacji nie jest za znęcaniem się nad zwierzętami i powinno być to surowo karane.
Tylko że wam chodzi o głosowanie nad piątką dla zwierząt, która uderzała w rolników xD
Świetna manipulacja.