Wpis z mikrobloga

• 21
Nie przeszkadza wam, że wasz guru szkaluje w mocnych słowach pracę zdalną?

@Pozytywny_gosc: Nie zauważyłem, żeby ktoś tu cokolwiek szkalował. Jedyne co można stwierdzić po nagraniu, to fakt iż Mentzen nie jest zwolennikiem pracy zdalnej. Argumenty jakie podaje w tym temacie właściwie mają sens i wysoce prawdopodobne jest to, że praca zdalna przynosi wyżej wspomniane efekty. Natomiast każdy niech powadzi własną firmę według własnych przekonań. Czym mniej będzie przy tym wtrącania
  • Odpowiedz
@Pozytywny_gosc
1. nie szkaluje w mocnych słowach tylko rozsądnie argumentuje
2. zgadzam się z nim w całej rozciągłości
3. nie wszystko co lubie uważam za dobre. tak jak 500+ lubię i biorę ale jestem przeciwnikiem i chciałbym żeby było zlikwidowane tak samo praca zdalna bardzo mi odpowiada ale zdaje sobie sprawę że firma często na tym traci
  • Odpowiedz
Nie. Może uważać sobie co chce. Zakazać tego nie może.

@tomo1111: jak na partię wolnościową to akurat dużo rzeczy chcą zakazać - aborcje, rozwody itd. Jeśli chcą żeby polska była konkurencyjnym krajem względem innych państw to dla dobra narodu mogą i pracy zdalnej zakazać ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
aborcja powinna być zakazana

@tomo1111: We wczesnej fazie rozwoju płód to mały zlepek komórek - moralność usunięcia go to rzecz czysto subiektywna (zależna np. od tego, czy wierzysz w duszę). W takich tematach partia wolnościowa powinna popierać wolność wyboru.
  • Odpowiedz
@werter_do_jercewa: Dopóki nie wiemy czym dokładnie jest świadomość, w jaki sposób powstaje i czym jest poczucie własnego ja, zabijanie nienarodzonych dzieci powinno być nielegalne. Jest duża szansa że nie dasz komuś niepowtarzalnej szansy na życie które może być tylko jedno dla tej świadomości w imię swojej wygody. Szczególnie wrażliwi na to powinni być ateiści - no chyba że nie mają moralności.
  • Odpowiedz
@#!$%@?: Przecież aborcja jest dozwolona gdy jest zagrożone życie matki.
Co do rozwodów to się doinformuj - dobrowolne nierozerwalne małżeństwa, czyli jak chcesz to możesz sobie takie wybrać. Jak nie, to wybierzesz sobie normalne małżeństwo.
Co do gwałtów to się zgadzam - powinna być wtedy dostępna aborcja jak matka tego zechce. Gwałt oznacza że państwo nie spełniło swojej roli - policja za którą płacimy podatki nie spełniła swojej roli. To jeden z
  • Odpowiedz
@tomo1111: Idąc takim tokiem rozumowania - nie da się też wykluczyć, że świadomość powstaje przed zapłodnieniem, i stosując antykoncepcję nie dajesz jej ciała-nosiciela.

Jest duża szansa

Duża, czyli jaka? 0,000001%? 0,1%? 10%? 99%?
Ogólnie to jest już sfera religii, nie nauki, i choć mam do tego duży szacunek, to przeciwny jestem narzucaniu innym ludziom wiary w coś, czego nie da się naukowo udowodnić.
  • Odpowiedz
@werter_do_jercewa: Łącząc plemnik z komórką jajową następuje replikacja dna i wtedy mamy początek nowego życia i w tym momencie należy już szukać odpowiedzi.

Jest to strefa religijna, ale też jest to strefa jak najbardziej nauki i jest to rzecz którą trzeba dokładnie zbadać jeżeli mamy poszerzać granice moralności. Jest to czymś co obiektywnie istnieje, ale nauka nie jest w stanie tego udowodnić lub sprawdzić bo nie ma technologii która by na
  • Odpowiedz
@tomo1111: Tak samo znęcanie się nad zwierzyną powinno być surowo zakazane, a jednak prawaczki potrafią wyskakiwać z teoriami z kapelusza o tym że zwierzyna nie odczuwa bólu, bo tak to sobie uroili w głowach.
W tematach takich jak aborcja decydować powinna nauka a nie wiara,
@tomo1111 Rozwodów nie zakazują ale ich bliscy znajomi już są za tym. A to temat jeszcze bardziej śliski niż aborcja więc ten który mówi to czego
  • Odpowiedz
@andrzej-roman:

Rozwodów nie zakazują ale ich bliscy znajomi już są za tym.

Kto i gdzie wygłosił taki postulat, że konfederacja zakaże rozwodów XD

Tak samo znęcanie się nad zwierzyną powinno być surowo zakazane

Znowu manipulacja. Nikt z konfederacji nie jest za znęcaniem się nad zwierzętami i powinno być to surowo karane.
Tylko że wam chodzi o głosowanie nad piątką dla zwierząt, która uderzała w rolników xD
Świetna manipulacja.
  • Odpowiedz