Wpis z mikrobloga

#komputery #gry #informatyka
Mam dziwny problem z komputerem i już nie wiem co robić. Kiedy gram w niektóre gry po prostu mi się wyłącza. Przykładowo jak gram w elden ring- wszystko jest w porządku. Ale np. odpalę PUBG(na najniższych ustawieniach) wywala mi kompa. Teraz pobrałem RDR2 i myślałem, że będzie działać jak elden, ale po 15min wywaliło mi kompa. Jeszcze jedyna gra przy której mi wyłączało kompa to... indyk Soulstone Survivors. Problem z PUBG miałem od dawna(chociaż na początku działał w porządku, po paru latach zaczął odwalać), wywalało mi dużo rzadziej, teraz praktycznie zawsze, nawet w menu samym mi się zdarzało.
-Temperatury są okej
-Format systemu robiłem kilka lat temu i nie pomogło za bardzo(pubg dalej wywalał)
-RAM sprawdziłem jakims programem i był okej(mam 16gb)
-Sterowniki zawsze najnowsze
-Dyski też chyba skanowałem kiedyś i były w porządku(dodam ze RDR czy PUBG dawałem na nowego SSD)
Co mogę zrobić? Cyberpunk też mi nie wywalał, nawet jak grałem na wysokich. Ale odpalam rdr2 gdzie mam nawet więcej fps i zgon xD
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mozna tez kupic PSU przez internet, jako konsument masz 14 dni na zwrot.

@kjungst: @DoubleWu Tym bardziej z outletu X-kom czy innego dużego sklepu, raczej nie trzeba mieć wyrzutów sumienia, że się go sprawdzi i odeśle - bo już był odsyłany wiele razy. A jak w dobrej cenie i rozwiąże problem, to przecież warto go zostawić.
  • Odpowiedz