Wpis z mikrobloga

używałem wczoraj przeglądarki czystej na czystym systemie operacyjnym i próbowałem zobaczyć coś na YouTube i na 10 minut materiału jest chyba 5 reklam każda trwa bardzo długo (można pominąć po jakimś czasie ale trzeba kliknąć) do tego te reklamy to taki slop najgorszy bez żadnego sensu tłumaczony ai
wspaniała platforma życzę im jak najlepiej
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: 5 reklam pewnie po 59sek i pozniej kolejne 2 min do pominięcie. Zawsze się to gowno włącza jak tylko odejdę od telewizora. Nerwicy dostalem I nikt mi odszkodowania za to nie da
  • Odpowiedz
@Fejernordczyk: Dodajmy jeszcze, ze jutub w sposob obrzydliwy wykosil cala konkurencje, bo google mialo mnostwo pieniedzy i moglo ofertowac jutuba za darmo. A jak konkurencja zostala wycieta, to nagle sie zaczely reklamy, konta premium itd. To zwykly dumping cenowy, ktory jest nielegalny i powinno sie za to kategorycznie dojechac jutuba a nie pchac im kase w kabze. Ze spotify nie mam problemu placic, bo od poczatku bylo platne, nie robili
  • Odpowiedz
@vieniasn: Szczerze mówiąc, nigdy nie miałem więcej jak 2-3 reklam na początku. Przy długich materiałach rzeczywiście pojawiają się czasem gdzieś po dłuższym czasie niż przeciętna długośc piosenki, i swego czasu był ostry bug w aplikacji YT, że krótki task switching powodował, że aplikacja po chwili wywalała znów reklamę po chwili jak na start materiału.
  • Odpowiedz
@PapenPNW: Niewolnik, bo kiedyś YT był platformą bez reklam jak w telewizji, a dopiero jak stał się gigaplatformą to zarządcy z chytrości stwierdzili, że będą golić frajerów na czymś takim jak YT Premium.
  • Odpowiedz
@vieniasn: Ja sobie nowy telewizor smart coś tam kupiłem i jak zobaczyłem tego YT bez ublocka to się przeżegnałem. Co 3 minuty reklama, przecież to nawet w TV sobie takich jaj z użytkownika nie robią xD.
  • Odpowiedz
  • 9
@PapenPNW: to korporacja stosująca nielegalne praktyki i handlująca sobie twoimi danymi które zbiera mimo że płacisz
niech im lepiej zacznie iść walka z blokerami to cena pójdzie jeszcze do góry i będziesz radośnie się uśmiechał płacąc 60zł
  • Odpowiedz
@Dupxo7: szokujące że korpo chce zarabiać. nie wiem czy sobie zdajesz sprawę ile kontentu jest uploadowane na YT każdego dnia, w sumie dziwię się jak to w ogóle jeszcze działa przy takiej skali. póki co nic tego nie zastąpi bo nawet jak by się pojawił drugi serwis z takimi możliwościami totalnie za free (nie wiem kto by to miał finansować) to i tak ludzie zostaną przy YT bo po prostu
  • Odpowiedz