Cześć Mireczki i Mirabelki :) Dziś zabieram Was na Burano. To niewątpliwie unikatowa perełka Włoch, która szczyci się mianem najbardziej kolorowej wyspy w Europie. Najłatwiej dostać się tu z pobliskiej Wenecji. A jak to zrobić, załączam link.
@zellchen: Jak już będziecie w Wenecji, to za 9e (trochę drogo ale naprawdę warto!) możecie zjeść mega pyszne kanapki, które spokojnie mogą służyć za duuuże śniadanie i dadzą siły na cały dzień zwiedzania i picia aperolka https://goo.gl/maps/jdhZ527uEaNnTu377 ( ͡°͜ʖ͡°)
@zellchen: I jeszcze jeden protip - jak ktoś jest z #wroclaw to może polecieć Wrocław - Wenecja - Wrocław w piątek wieczór i wrócić w niedzielę o ~23, czyli idealny weekendowy city break bez brania wolnego :) A tutaj macie wyniki połączeń posegregowane od najtańszych na najbliższy rok https://tiny.pl/w6325
@OlgaTokurczak: 9€ za kanapkę to chyba w jakieś turystycznym trapie. Pyszne kanapki można tam dostać za max 6€. Prawdziwą okazyjną ceną i jednocześnie protipem ode mnie jest zamawianie Aperol Spritz. Smakuje wybornie, podane w ogromnym kieliszku za jedyne 3€, gdzie w Polsce zapłacisz od 15 do 25 zł.
@Tacho_: Nie zgodzę się, byłem w Wenecji 5 razy, jadłem w kilkunastu miejscach, lepszego miejsca z tak dobrymi kanapkami nie znalazłem, może jest takie ale w Mestre a nie na samej wyspie
Ja p------e! Ale pasterloza! Wygląda jak wiejski odpust! Ci postkomuszy polaccy projetkanci nie mają za grosz... a nie czekaj! Ale wesołe, fajne, luźne kolory. Ci Włosi to mają radosne i pozytywne podejście do życia. ᶘᵒᴥᵒᶅ
Ja p------e! Ale pasterloza! Wygląda jak wiejski odpust! Ci postkomuszy polaccy projetkanci nie mają za grosz... a nie czekaj! Ale wesołe, fajne, luźne kolory. Ci Włosi to mają radosne i pozytywne podejście do życia. ᶘᵒᴥᵒᶅ
@dplus2: wszystko, gdzie da się dopłynąć. Burano to wyspa na 2 godziny chodzenia i to z przerwą na zjedzenie fritto misto (⌐͡■͜ʖ͡■) Jak masz kilka dni to zrób sobie trip na poszczególne wyspy. Murano i Burano da się ogarnąć w kilka godzin bez pośpiechu. Sporo miejsc jest przereklamowanych (np. "słynne" huty szkła - w Polsce czy w Czechach są dużo lepsze wycieczki
@dplus2: zapomniałbym - z nieoczywistych rzeczy w Wenecji, warto zobaczyć wyspę cmentarną San Michele: https://goo.gl/maps/YRqxfcm4rF3NKN2A9 Przyznam, że mnie zaskoczyła i podobała mi się bardziej niż niejeden obiekt z listy "must see".
Dziś zabieram Was na Burano. To niewątpliwie unikatowa perełka Włoch, która szczyci się mianem najbardziej kolorowej wyspy w Europie. Najłatwiej dostać się tu z pobliskiej Wenecji. A jak to zrobić, załączam link.
Link do znaleziska
#podroze #podrozujzwykopem #wlochy #ciekawostki #turystyka #wakacje #zwiedzajzwykopem #europa
źródło: burano wenecja
Pobierzźródło: bischeri
PobierzJak masz kilka dni to zrób sobie trip na poszczególne wyspy. Murano i Burano da się ogarnąć w kilka godzin bez pośpiechu. Sporo miejsc jest przereklamowanych (np. "słynne" huty szkła - w Polsce czy w Czechach są dużo lepsze wycieczki
@BlogoslawionyTwarozyc: ok, dzięki :)
Przyznam, że mnie zaskoczyła i podobała mi się bardziej niż niejeden obiekt z listy "must see".
źródło: temp_file.png8688378249455454942
Pobierz@BlogoslawionyTwarozyc: Ja nic nie zapłaciłem, wstęp był darmowy ;)
źródło: IMG-20230413-WA0020
PobierzPS, pada:(
źródło: IMG-20230412-WA0097
Pobierz