Aktywne Wpisy
Nie mogę uwierzyć, że ruchy antynatalistyczne na świecie są wciąż tak mało słyszalne i obecne. To jest absurd, że w czasach, kiedy tak głośno mówi się o dobru jednostki, jej prawach i wolności do samodecydowania, kiedy teoretycznie jest tak powszechne zrozumienie działania świata - wciąż dopuszcza się i, wręcz promuje, płodzenie nowych jednostek. David Benatar tak pięknie i klarownie tłumaczy jak to jest złe - to jest nieobalalne. To jest chore. Życie
Kielbasiarz +197
Obejrzalem wlasnie wywiad Mazurka z panią poślicą Anną Marią Żukowska.
Padlo pytanie od sluchacza, ktory przedstawil sie jako mlody wyborca Lewicy, co lewica ma do zaoferowania mlodym mezczyznom w kwestiach, w ktorych jawnie sa dyskryminowani, takich jak wyzszy wiek emerytalny czy obowiazkowa sluzba wojskowa.
Co na to odpowiedziala pani poślica Zukowska (przypomne, ze zostala mianowana szefowa klubu Lewicy, wiec to nie jest podrzedny posel)?
A no tak, ze w sumie w ogole
Padlo pytanie od sluchacza, ktory przedstawil sie jako mlody wyborca Lewicy, co lewica ma do zaoferowania mlodym mezczyznom w kwestiach, w ktorych jawnie sa dyskryminowani, takich jak wyzszy wiek emerytalny czy obowiazkowa sluzba wojskowa.
Co na to odpowiedziala pani poślica Zukowska (przypomne, ze zostala mianowana szefowa klubu Lewicy, wiec to nie jest podrzedny posel)?
A no tak, ze w sumie w ogole
#szkola #przedszkole #dzieci #psychologia
Przenieś córkę do innego przedszkola zanim nabawi się jakiejś choroby psychicznej, a sprawę zgłoś kuratorium i najlepiej jakąś lokalna gazetę, żeby trochę szumu narobili.
@Wykop24h: WTF? zmienić przedszkole?
@mango2018: @Wykop24h
Kuratorium (samo) to za mało. Przechodziłem ten proces kilka lat temu. Panie się zapowiedzą, tydzień spiny i całą sprawa będzie wyglądać całkiem inaczej.
Musisz dać jeszcze kopie do Rzecznika Praw Dziecka.
Ogólnie to po pierwszym spotkaniu z dyrektorem placówki jak to nic nie zmieni robisz największą inbę jaką możesz.
Ale oczywiście mniej wiecej w momencie Twojej pierwszej rozmowy z dyrekcją to powinien być ostatni dzień
- rozmowa z nauczycielem
- rozmowa z dyrekcja
- oficjalna skarga do dyrekcji
- znowu rozmowa
- skarga do kuratorium
(i ten jeden tydzień, gdzie inni rodzice pytali "czy widzicie, że coś sie dzieje bo nagle wszyscy dziwnie pracuja")
- kontrola kuratorium
- rozmowa z dyrekcją, gdzie nagle okazało się, że wydarzenia działy
rozmawiałem z nauczycielkami trzy tygodnie temu po tym jak córka wpadła w " trans " płakała była jak by w innym świecie nie odpowiada na pytania ciągle płakała sceny jak z horrou.. wszystko mam nagrane, po tej rozmowie córka prosiła mnie żeby nie rozmawiał więcej z nauczycielką nie wiem czemu. jutro pójdę do dyrekcji przedszkola i dam wam znać co z tego wyszło.
@Wykop24h: tego typu kontrolowanie nie powinno być zgodne z procedurami korzystania z monitoringu. Ponad to co do zasady w salach zajęciowych nie powinno być monitoringu. Zmień dziecku przedszkole na takie, gdzie zastraszanie nie jest metodą dydaktyczną.
@Wykop24h: gratuluje, Twoje dziecko spędziło właśnie 20% swojego życia w najbardziej kluczowym okresie dla rozwoju w obozie koncentracyjnym xDDDDDDDDDDDDDD
Nie jesteś jakimś wyjątkiem ale zawsze mnie #!$%@? jak jakiś rodzic tak mówi :D Pierwsze 5 lat życia jest kluczowe, takie małe dzieci nie mają żadnych mechanizmów radzenia sobie z traumą więc krzyki i stres to gorzej niż jak