Wpis z mikrobloga

Wielu "poczciwych" wykopków tu ostatnio zauważyło, że nasi sąsiedzi z #ukraina przyjechali do nas wypasionymi furami. Byłem sceptycznie nastawiony do ich wpisów dopóki sam nie przekonałem się na własne oczy. Człowiek męczy się w jakimś Mercedesie S klasy a tu proszę. Ja nie mówię, żeby im nie pomagać, ale róbmy to z głową. #heheszki
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pobierz
źródło: IMG_20230403_115905
  • 60
@noopek2: wiesz jeszcze mi nikt nie zabrał bo muszę pilnować stanu technicznego. Taniej by mi było kupić sobie takiego chrupka i sobie jeździć. Niestety nie dla Polaka takie oszczędności. Za mandaty bym się nie wypłacił jeżdżąc takim czymś niestety.

Jeszcze trochę to nawet diesla nie będzie wolno bo lewackie urojenia i ekoterroryzm. Widać nie wszystkich będzie to dotyczyć jednak
@sobiera:

no coś za coś na pocieszenie nie musisz robić przeglądów w kilku państwach po drodze jadąc na wakacje

Powodzenia, po miesiącu każą ci nawet przerejestrować auto.
@Smarek37: z Ukrainą jest taki problem, że tam jest mało aut średniej klasy tak jak to miejsce u nas. Są albo stare posowieckie trupy albo nowe wypasione fury marek premium. U nas na ulicach dominują Skody, Ople, VW, Kie, Toyoty, Hyundaie. Na Ukrainie aut takich marek jest dużo mniej.
@Aquamen a kto ci go zezlomuje, jak właściciel często został tam, czasem już nawet nie żyje. Ludzie jechali nie tylko swoimi samochodami, ale też sąsiadów, znajomych, dalszej rodziny
Te samochody zwykle stoją nie ruszone od miesięcy
I takie trumny jeżdżą sobie bez przeglądów i mogą się poruszać wśród Polaków którym zabiera się dowód rejestracyjny za byle bzdurę. Smutne.

@Aquamen: Jeżdżą od roku, ile było wypadków z powodu złego stanu technicznego Ukraińskich aut ? Odpowiem dokładnie 0
@Smarek37 mieszkam przy samej granicy z Ukrainą, w mojej miejscowości był punkt pomocy uchodźcom i na początku faktycznie stare gruzy stanowiły 80% ich aut, jakieś Łady, stare Mercedesy, tak teraz 80% to auta nie starsze niż 10 lat. W moim powiecie, nie wiedziałem lepszych fur od tych na ukraińskich blachach XD, kilkuletnie E klasy, SQ5 oklejone w zieloną folię, Lexusy LS. Co prawda większość nowych aut to zwykłe dupowozy, ale dalej prawie
Pobierz
źródło: temp_file.png6684505380471669557
a czyli bredzisz, tak myślałem Artiomku.

@Aquamen:Masz link skoro przerasta cię samodzielne poszukanie statystyk. No i wklejam screena abyś wiedział czego szukać.
https://statystyka.policja.pl/st/ruch-drogowy/76562,Wypadki-drogowe-raporty-roczne.html

xD, #!$%@? głupoty, nawet mój ojciec miał kolizję przez karambol spowodowany praktycznie brakiem hamulców u jednego z naszych wschodnich braci, to że nie ma informacji o tym w mediach to nie znaczy, że ten problem nie istnieje.

@EagleOfFreedom: I twierdzisz, że Polska policja mataczyła w sprawie ?
Pobierz
źródło: Wypadki
@EagleOfFreedom: I twierdzisz, że Polska policja mataczyła w sprawie ?

@VWgolf3

Uważam, że łatwiej było wpisać w przyczynę wypadku brak zachowania szczególnej ostrożności, niż usterka techniczna, co prawda oba powody pasują do przyczyny, tak nie sądzę, aby policji chciało by się sprawdza faktyczny stan pojazdu, także jak najbardziej nie ufam tym statystykom, na policji przejechałem się już zbyt wiele razy.
no tak nie ma tam statystyk skąd pochodzą auta i o narodowości właścicieli więc postanowiłeś sobie zmanipulować i stwierdziłeś, że jak nie ma to wszyscy są Polakami i elo. Super robisz, oby tak dalej Artemku.

@Aquamen: Przecież masz napisane, że doszło tylko do 36 wypadków w których zginęły 4 osoby. Mamy fale uchodźców jeżdżących gratami bez przeglądu i zginęły ogółem 4 osoby w Polsce. Tymczasem w 2021 roku zginęło z tego
@Aquamen: Mózgu dałem ci link do statystyk. Przeczytaj sam i zobacz. W 2021 roku więcej wypadków spowodowanych niesprawnością pojazdu niż w strasznym 2022. Czyli pojazdy z Ukrainy nie miały wpływu na zwiększenie liczby wypadków. Wprost przeciwnie liczba zabitych drastycznie spadła - o 42 %
@Aquamen:

I takie trumny jeżdżą sobie bez przeglądów i mogą się poruszać wśród Polaków którym zabiera się dowód rejestracyjny za byle bzdurę. Smutne.

Jeśli chcesz uderzyć psa to kij się znajdzie... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@EagleOfFreedom: wpis jest ogólnie beką z dzbanów, którzy tu wstawiają foty ze zdjęciami jakiejś lepszej fury na UA blachach i mają ból dupy. Wiadomo, że mają tam lepsze i gorsze fury podobnie jak i u nas.
Wiadomo, że mają tam lepsze i gorsze fury podobnie jak i u nas.

@Smarek37: mieszkam w Wawie i przyjechali tu takimi furami, których u nas na oczy nie widziałem, głównie pierwszy rzut, później pojawiły się graty