Aktywne Wpisy
bomba4 +147
To może być duży game changer na rynku. Oby tylko Tusk nie tupnął nogą i tego nie zablokował
#ekonomia #gospodarka #korposwiat #pracbaza
#ekonomia #gospodarka #korposwiat #pracbaza
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
straszne jak spadła wartosc pieniadzą... jak zaczynałem parę lat temu to ~4000 na reke wydawało się okej, a teraz 6200 stanowi grosze (np. przy mleku za 5pln LOL) ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@farmaceut: to prawda, jak zaczynałem kilka ładnych lat temu pracę i miałem minimalną to 1600 zł spokojnie starczało mi na cały miesiąc i jeszcze udawało mi się odkładać, a teraz zarabia się 2 razy tyle i nie ma z czego odłożyć na przyszłość :(
Szkoda, mocno to wpływa na a motywację i zniechęca do udziału w wyścigu. Czasem nawet mam takie myśli, że zszedlbym z zarobkami niżej i ograniczył stres, ale co to by było za życie xd
@kimunyest95: to już wiesz, gdzie pieniądze uciekają ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
@kimunyest95: Mam teorię, że ten kryzys został sztucznie stworzony aby wyhamować ten wyścig, i paradoksalnie ten wyścig jest przyczyną kryzysu. Chciwi janusze też chcą "wygrywać", więc nieadekwatnie zwiększają ceny produktów i usług, jeszcze bardziej napędzając kryzys.
Dla ludzi zarabiających średnio i dużo jest to odczuwalne, a co dopiero dla ludzi w okolicach minimalnej.
Jak się je na śniadanie obiad i kolacje importowane szynki z Włoch to można wydać 100 zł na nic.
@kimunyest95: ja 3 lata temu zarabiałem 2500zł, wynajmowałem mieszkanie w centrum, jadałem zawsze na mieście, a do pracy jeździłem taksówką i dałem radę
Gdy po roku dostałem 3k wypłaty to czułem się jak ultra bogacz
Ściągnij sobie raport wiosna 2023 i jest tam strona dot. Rynku mleka bardzo fajnie rozpisana.
@mrcino: Wystarczy jeść mortadele albo szczaw z nasypu i nawet pieniądze nie będą nam potrzebne
Masło już jest poniżej 5 zł normalnie.
Sami mitomani i opłacane trolle rzucające ogólnikami bez konkretów xD
Po co ja się tutaj w ogóle udzielam...