Wpis z mikrobloga

@Kopytnik_1: przecież chłop może mieć dzieci nawet jak jest stary, to kobieta powinna mieć przed 35 rokiem życia ze względu na ograniczenia biologiczne, Ty sobie możesz zakładać rodzinę nawet na emeryturze z jakąś młodziutką Ukrainką, jak to zalecają wykopki
  • Odpowiedz
  • 3
@larine: Niby tak, ale (i tu odzywa się mój głos z przeszłości, z czasów gdy bardzo chciałem mieć dziewczynę) związek to nie jest cel sam w sobie, coś do odhaczenia na liście zadań w życiu. Innymi słowy nie jest tak, że wiek nie ma tu znaczenia. Z biologicznego punktu może i nie (chociaż ta płodność też spada u mężczyzn z wiekiem, o czym mało z Nas facetów wie, ale nie
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: Ja przeczytałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szczerze to sam mam to poczucie, że czas goni i że chciałbym mieć kiedyś dzieci. Ale nie jestem pewien czy aby na pewno chcę. Poza tym też trzeba mieć pewną w 100% drugą osobę, a do tego też trzeba czasu. Myślę, że to zdrowe podejście, po prostu robić co się lubi i nie przejmować się innymi sprawami. Tylko czasami
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: przeczytałem, cóż mogę powiedzieć? Na prawdę doceniaj to że jesteś wolny, szczególnie w tych szalonych czasach. No i lepsza samotność niż związek z kimś na siłę, nie mówiąc już o "małżeństwie z rozsądku" które jest po prostu zmarnowaniem życia.
Czekaj na swoją okazję, może nadejdzie może nie. Wykorzystaj swoją wolność jak tylko możesz, choć zdaje sobie sprawę że ta wolność z trójką z przodu nie smakuje już tak samo
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1

z kolejną księżniczką, która szukała swojego księcia,

Samotny facet po 30tce, chcący założyć rodzinę i korzystający z portali randkowych zwykle jest po prostu smutny, a jednocześnie pozytywnie zdecydowany i zaangażowany w proces szukania partnerki. Samotna kobieta po 26tce korzystająca z portali randkowych jest najczęściej smutna i wściekła. Obrazić, zgnoić typa, który był miły ale się nie spodobał? Proszę bardzo, zdarza się, że jeszcze na pierwszej randce (którą oczywiście typ zorganizował
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1:
Dbaj o siebie.
Lepiej tą energię, którą poświęcałeś na szukanie wybranki, przełożyć na ogólne poznawanie ludzi. Jest szansa, że znają jakieś singielki i tak po nitce do kłębka.
Trzymaj się.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: kroczę podobną drogą, jedyny problem na jaki natrafiłem to że z wiekiem (a jestem trochę starszy od ciebie) coraz mniej rzeczy sprawia mi przyjemność. Obecnie praktycznie nic. Te ciągłe skupianie się na samorozwoju i zainteresowaniach sprawiło, że te wszystkie hobby się wypaliły.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: almost 32 here i w pełni rozumiem. Jak skończyłem 30 lat byłem już w 8 letnim związku. Chciałem się oświadczyć, planowałem ślub. Jej decyzją związek się zakończył i zostałem sam. Coś próbowałem, ale po jednej srogiej porażce wynikającej z problemów zdrowotnych, oraz innych mniejszych, które nawet nie kończyły się spotkaniem, dałem sobie z tym spokój. Teksty w stylu "jesteś zbyt porządny, za bardzo szanujesz dziewczyny" i tak dalej mnie
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: masz błąd w opisie - to nie są portale dla singli... A singielki to już tam na pewno tam nie znajdziesz! I nie chodz na terapie do kobiety bo co ona może wiedzieć o prawdziwym życiu i problemach mężczyzny?
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: daje plusa i niech ci sie zyje z fartem mirku. Mam podobnie, niby bym chcial ale p------e umawiac sie z ksiezniczkami. Co smieszniejsze, od kiedy wzialem sie za siebie, zaczalem cwiczyc I poprawil mi sie status materialny to Laski, ktore kiedys by na mnie nie spojrzaly, zaczely pytac mi sie wprost dlaczego nadal jestem sam I czy nie chce tego zmienic xd
  • Odpowiedz