Wpis z mikrobloga

@Klucz_Polski a te normy to nie mają dotyczyć nowych budynków?
Już to widzę jak te wszystkie stare dziadki na wsiach, które całe życie mieszkają w nieocieplobych domach z lat 60, w których nierzadko w ścianach mają poutykane skarpety żeby nie wiało i z oknami z drewna, a to wszystko ogrzewane starym piecem na wszystko rzucają się na termomodernizację, ocieplanie, wymianę okien i pieców. To wszystko za te 13 i 14 emerytury
  • Odpowiedz
To jest cena ofertowa a nie transakcyjna. Ktoś mógł sobie kurnik za 1 mln zł wystawić ale nie oznacza to, że znajdzie się kupiec, który będzie skłonny taką cenę za ten kurnik zapłacić ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Piotr_cx: Jak kto lubi, sam mam bardzo dużą działkę dookoła domu (prawie 1,5ha) i mi się podoba, ale mam kuzyna co się przeprowadził z wojewódzkiego na wieś i przy prawie każdym spotkaniu marudzi ,że musi te swoje 10arów trawnika wykosić a na jesieni liście pograbić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Sosnowiec Cieśle, ul. Kolonia cieśle

@ShowBiz: poszukałem 41-217 Sosnowiec, Kolonia Cieśle 49,

dom stoi na 2 działkach: 247501_1.0008.186 i 187, mierząc po geoportalu, to wychodzi nie 6, a blisko 30 arów. Wąska działka bo ~24,7m ale ujdzie. Patrząc po okolicy to dość zamożnie i jest nieźle z wyposażeniem w media. Ta "rudera" za 490k to może nie być wcale taka droga opcja, trzeba porównać z innymi działkami w okolicy,
  • Odpowiedz
ale jakich norm? Mogę sobie zbudować dom z drzewa takiego prosto ściętego z kora poukładanego na sobie i siano napchać w szczeliny a na środku zrobić palenisko i palić tam drzewem.. kogo to obchodzi co chce sobie zbudować?

@r5678: Tak było, ale to się zmienia na niekorzyść, teraz w UE głosowali....
  • Odpowiedz
@Klucz_Polski: Po pierwsze nie ma podane jakiej wielkości są działki. Po drugie, podejrzewam, że lokalizacja tej rudery jest lepsza. Ale mimo wszystko cena ciekawa :D
  • Odpowiedz
@Psychol324: uwazasz ze nie znam takich przypadkow? sam w takim mieszkalem ktore stalo kilka lat, duzo osob uznaje ze to sa drobniaki i tak stoi.
teraz mieszkam w ~10 letnim bloku, kilka mieszkan pustych od poczatku, nikt nigdy ich nie widzial na oczy. a wspolnota zgrana.
ostatnio mi tez moj hydraulik mowil ze dostal propozycje wykonczenia 2 mieszkan swojego znajomego bo kupil je jakies 15-20 lat temu, i tak stoja
  • Odpowiedz
@srgs: czynsz to 6k rocznie, wsadzasz to w S&P to za 10 lat będzie x3 tyle, ktoś kto trzyma taki dom by stał i srał jeśli nie jest multimilionerem to jest dość głupi bo z tej kasy możesz na samej giełdzie dochód pasywny wykręcić z dywidend albo akumulować.
  • Odpowiedz