Wpis z mikrobloga

Wbrew temu co sądzą niektórzy i co rozpowszechniaja ruskie trole pisząc '' Rosja za Katyń przeprosiła, a Ukraina za Wołyń nie'' to prawda jest taka - Rosja NIGDY za zbrodnię katyńską oficjalnie nie przeprosiła.
Owszem znajdziecie takie tytuły z przeprosinami na polskich stornach a nawet w Wadomościach z tamtego okresu, ale są to podrasowane teksty być może powstałe celowo aby zamknać temat. Teza o przeprosinach jest w tytule, ale w srodku już o przeprosinach nie piszą.
W relacji jakiś urzędnik mówi, że słyszał jak Jelcyn powiedział ''wybaczcie'', ale na Boga, w dyplomacji miedzynarodowej słowa których nie potwierdza druga strona uznaje się za niebyłe z jej punktu widzenia.
A na screenie macie potwierdzenie z 2008 roku, że oficjalnie Rosja za Katyń nie przeprosiła i nie przeprosi.
Tutaj jeszcze tekst wyjasniajacy fejk tezę, że za Katyń przeprosił Putin w 2010.
https://fakehunter.pap.pl/raport/52bed71b-60f4-4fe6-a222-111e0c3a7214

#rosja #ukraina #katyn #historia
Pobierz
źródło: gddfds
  • 80
Wykopki które wiedzą lepiej niż IPN uwielbiam te eksperckość.

@Aquamen:

dlaczego kłamiesz i manipulujesz?

@Grooveer: Przecież wyjasniłem tę kwestię w tekscie nawet nie przeczytaliscie. Co ciekawe dwa ruskie trole sie rzuciły bo oram jedną z Waszych narracji.
Wyjscniam jeszcze raz - ktoś napisał, że Jelcyn przeprosił, ale nie ma tego w dokumentach.
Dajcie stenogram z wypowiedzi o przeprosinach. Już pomijam, że ja pisze o przeprosinach a tu dostaje tekst gdzie
@Aquamen: Czyli się zbłazniłeś i okazało się, że miałem rację. Nie było oficjalnych Rosji za zbrodnię katyńską. Zresztą na logikę gdyby takie istotne zdarzenie miało miejsce to byłyby na nie dowody w internecie. Skoro ich nie ma to nie było przeprosin.
IPN może być autorytetem w kwestiach badan historycznych, a nie w aspekcie relacjonowanie aktualnych wydarzeń.
@Aquamen: Haha niby nie chcesz się dołaczac, a ciągle je robisz mimo, że spór łatwo rozstrzygąć. Wystarczy tylko dać dowód na przeprosiny Jelcyna za Katyń. Jeżeli ich nie przedstawiasz to znaczy, że ich nie ma więc miałem rację.
@Aquamen: Wierz co jakis gosc w sterowanym politycznie IPN napisał o Rosji zapewne w momencie gdy był nacisk na ocieplenie stosunków. Nie ma dowodu na przeprosiny to nie ma przeprosin. Takie wypowiedzi staja sie czescią historii. Gdyby były przeprosyny to byłbyś w stanie je zacytowac. Robisz fikołki i robisz, a dowodu na poparcie swojej wersji nie potrafisz przedstawić.
Rosja za Katyń przeprosiła, a Ukraina za Wołyń nie

@szurszur: Osoby które nie popełniły zbrodni, przepraszają osoby na których nie została ona popełniona. Wartość tego jest niewyobrażalna.
@szurszur: wpisz sobie w google jelcyn przeprasza za Katyń. To, że ruscy teraz wypierają się to inna kwestia. Za Jelcyna Rosja udostepniła materialy dotyczace zbrodni katyńskiej, podpisana przez Stalina, Berię i jeszcze kilku decyzję o rozstrzelaniu. Sam Putin też w pewnym momencie przyznal, że to byla robota ruskich.
I IPN to są materialy źrodlowe, czego nie można powiedzieć o wpisach na wykopie.
Teraz ruscy znów negują, że to na rozkaz Stalina
@szurszur: W sumie dam ci jeszcze jeden cytat aby zakończyć dyskusje

OSWIADCZENIE AGENCJI T ASS

nadane w piątek, 13 kwietnia o godz. 14.30
Nu 5fłl)tkuniuch między przedstawicielami radzieckiego i polskiego Iderew-
nictwa oraz w szerokich kręgach społecznych od dłuższego czasu podnoszony
iest problem wyjaśnienia okoliczności śmierci polskich oficerów internowa-
nych w 1939 r. Historycy obu krajów przeprowadzili szczegółowe oadania
tragedii katyńskiej, włącznie z poszukiwanierr. dokumentów.
W ostatnim czasie radzieccy archiwiści i
W sumie dam ci jeszcze jeden cytat aby zakończyć dyskusje

@znin: Nie zakonczyłes. Nie ma tam o przeprosinach. Jest mowa o ubolewaniu co w jezyku dyplomacji oznacza niższy stopien kajania sie niż przeprosiny.

wpisz sobie w google jelcyn przeprasza za Katyń.

@Rasteris: Wpisywałem nie raz- nigdzie nie ma tekstu z przeprosinami.

I IPN to są materialy źrodlowe, czego nie można powiedzieć o wpisach na wykopie.

@Rasteris: Jak teskt w
@szurszur: TASS to odpowiednik polskiego PAP więc zacznij się odnosić do tego co wysyłam.

Komunistyczna Partia Federacji Rosyjskiej (KPRF) krytykuje Rosję za jej postępowanie wobec Polski. Władzom kraju zarzuca, że "nie raczywszy zapoznać się ze wszystkimi dokumentami, już niejednokrotnie przeprosiły Polskę za Katyń".

Odnieś się do tego.
@znin: Ok to daj te dowody na niejednokrotne przeprosiny:) Jakoś trudno je znaleźć.
No wcale nie dziwne, że opozycyjna partia bedzie demonizowała przeciwników. To tak jakby oskarżenia polityczne PIS w kierunku przeciwników ,że są ''sterowani z zagranic''y itp. brać dosłownie.