Wpis z mikrobloga

hmm ciekawe ze od 33 lat jestesmy tania sila robocza na zachodzie, ktora wpuszcza zachodnie przedsiebiorstwa i kupuje zachodnie marki, za komuny tego nie bylo. Moze czas najwyzszy zastanowic sie nad naszymi sojusznikami i nie lykac jak pelikan propagandy pro amerykanskiej, -kapitalistycznej i anty-rosyjskiej, -komunistycznej.

nie da sie sluchac tej propagandy wiecej, przez ostatnie 23 lata lykalem bez zastanowienia to jakie stany sa wspaniale, wolne, cywilizowane, a zwiazek radziecki i komunizm taki okrutny, ale teraz zdaje sobie sprawe ze bylem tylko i wylacznie manipulowany cale moje zycie, zeby pozbyc sie moich wartosci, mojej tozsamosci, zeby wyjechac na zachod i zarabiac pieniadze, bo w kapitalizmie liczy sie tylko i wylacznie pieniadz, i nie ma zadnej szeroko rozumianej wolnosci jest tylko wolnosc jak ma sie kase. Zachodowi chodzi tylko o to zeby destabilizowac regiony swiata, zeby miec dostep do surowcow, a potem przez manipulacje medialna do taniej sily roboczej, ktora przeciez bedzie uciekac na zachod, bo tam pokoj, wolnosc i dobrobyt. I potem ci ludzie z europy wschodniej, azji, bliskiego wschodu, ameryki lacinskiej, afryki, beda pracowac na zachodzie, kupowac zachodnie marki i robic reklame dla "wolnej i liberalnej" zachodniej europy.

#komunizm #kapitalizm #polska #usa #westworld #rosja #ukraina #pieniadze
  • 148
@WiesniakzPowolania: przygotuj sie na to teraz, nie bedzie juz taniej energii z rosji, a caly swiat odwroci sie od USA i beda walczyc o swoje prawe, we wspolpracy z chinami i rosja, inflacja i kryzysy bedzie sie tylko pogarszac i bedziemy musieli kontunowac propaganda antyrosyjska bo mamy 4 miliony ukraincow a przeciez niechcemy miec drugiego wolynia?
@uytx: wpisz sobie wyszukiwarke komuinzm i "wszystko" bedziesz wiedzial, ja ci juz przedstawilem jacy sa pisarze marksistowskie, a nie bede ci wyszukiwal zadnych zrodel bo to jest wiedza ogolna, ale jak sie wychowalo na propagandzie to sie nie dziwie ze dopiero jak jakis prof. do kamery cos powie to to ma jakas wage. Zreszta zapamietaj ta rozmowe, bo kryzys gospodarczy bedzie dalej trwal i bedzie tylko gorzej, i na zachodzie tez
@yylaminator: nie mysle tak, ja to wiem, dowodem na to jest brak dobrze prosperujacego panstwa komunistycznego.

poza tym, nawet jesli komuna byla lepsza od kapitalizmu, to czemu kapitalizm wygral? :P Ludzie zyli w krajach mlekiem i miodem plynacych i spieprzali gdzie pieprz rosnie na zachod? Pomarancze byly tylko na swieta, bo kapitaliscie ja zapieprzali ludziom z siatek? XD
@Chris_Karczynski: czyli kryzys, inflacja, napiete stosunki miedzynarodowe, wojna, depresje, uzaleznienia od uzywek, dewiacje, upadek moralnosci, bezsens, cynizm? jest to ten wspanialy system kapitalistyczny? wiesz ze kryzys bedzie sie tylko poglebiac? trzeba sie obudzic, zjednoczyc i ...
@AdamoEL: a nie uwazasz ze to byla wojna propagandowa i ten co sie lepiej sprzedawal wygral na koncu a elity komunistyczne nie dzialaly juz idealistycznie tylko wlasnie materialistycznie pomyslaly sobie skoro narod i tak prosty i glupi i nie mozna i wmowic braterstwa i rownosci to obalimy system i rozkradniemy majatek, zreszta komunizm nie upadly wszedzie jest wiele panstw np. Kuba korea polnocna chiny venezuela ktore sa marksistowskie, ale jak maja
@Chris_Karczynski: szkoda mi nas :/ bo jestes my tez na stronie tych slabszych i nierowno traktowanych ale wierzymy w jakis zachodni cud i ze kiedys im dorowamy? co to znaczy byc jak zachodnie panstwo miec kolonie, dyktowac warunki, czy my naprawde jetsesmy tak zaslepieni ta propaganda zachodnia?
@yylaminator Moi dziadkowie i rodzice żyli w komunizmie i nie było niczego o czym Ty piszesz. Kombinatorstwo było na porządku dziennym aby można było "jakoś" żyć.

Obecnie najwięcej alkoholików i narkomanów jest w Rosjii (dane ogólnodostępne jak Twoje). Najwiekszy odsetek ubóstwa w Europie w Rosji i Białoruś(dane ogólnodostepne jak Twoje).

Żyjesz w "dojczland" to podobno nie jest komunistyczne państwo. Jestes w nim tanią siłą roboczą. Wyjedź na wakacje do Rosji ale nie
Takie bzdury może pisać tylko ktoś, kto nigdy w Polsce nie żył.

@BayzedMan: Czasem w srodowiska popegerowskich oraz prorosyjskich profilach w sieci itp podobne poglady sie przebijały. A ten jezeli nie troluje to może być czescia kampanii ''to nie nasza wojna'' Sykulskiego.