Wpis z mikrobloga

#sql #python
Hej, mam pewne podstawy w power bi i generalnie chciałbym się rozwijać w analityce danych. Wiem, że są inne opcje, ale chciałbym uczyć się sql i pythona potem na jakims kursie online, myślałem o datacamp albo courserze, ktoś poleci co wybrać? Czy może inne kursy?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SuperGosc11: ile masz lat i gdzie mieszkasz?
jak mieszkasz w wawie i studiujesz to po prostu idź do pracy jako pbi analyst, powiedz że chcesz 20k, oni powiedzą że za duż i dadzą 10k,
weź to a potem zaczniesz się uczyć :)
  • Odpowiedz
@SuperGosc11: mialem tak samo jak Ty ale po wypuszczeniu chat gpt,zastanawiam się czy to ma sens. Za te kilkanaście lat analiza może(ale nie musi) przejść w dużej mierze do AI. Oczywiście ktoś to będzie musiał obsługiwać ale teraz się zastanawiam czy analiza to nie ślepy zaułek.
  • Odpowiedz
@SuperGosc11: datacamp jest ok, jeśli potrafisz się samemu zmotywować do działania,
ja miałem akurat kiedyś wolny miesiąc i w ciągu okresu próbnego (który kosztował $1) zrobiłem na datacampie kilkadzieści kursów, z pythona, sparka, pandasa, itd.

powyższe, plus trochę dodatkowych działań (np. robienie zadań z leetcode'u, oglądanie pythonowych materiałów i prezentacji z konferencji na youtubie), wystarczyło by znaleźć pracę za sensowny hajs :)
  • Odpowiedz