Wpis z mikrobloga

Moto świry ogarniające Francuzów, wymieniłem sobie żarówkę h7 mijania ino jest problem, mianowicie ten #!$%@? zaczep metalowy ala sprężyna

ktoś ma jakiś filmik instruktażowy jak to gówno zaczepić? Tam tak bardzo #!$%@? widać, że trafienie do tej jednej dziurki to jest problem, a tam są dwie dziurki, jeszcze trzeba te kabelki omijać, nosz gurwa, ktoś kto to wymyślił powinien zgnić w piekle

teraz nie wiem czy mogę jechać bez tego zaczepu czy nie

citroen c4 jakby co, pomocy xd

#citroen #samochody #mechanikasamochodowa
Pobierz
źródło: temp_file.png9160712974965615614
  • 12
@trzaichlac69 już go wyjąłem xd jak wyjdę z siłowni to będę ogarniał temat założenia tego. Teraz już przynajmniej wiem, że najpierw żarówka, potem włożyć ten pręt, zaczepić go i podpiąć kable do żarówki xd
@krypec @FilipWWL @trzaichlac69 miałem do wymiany tylko żarówkę po prawej stronie ale już chciałem wymienić drugą bo jak jedna padła to druga też pewnie padnie niedługo. No i generalnie właśnie w prawej wyciągnąłem całkowicie tą sprężynkę ale z waszą pomocą zrobiłem wszystko prawidłowo i jest git, nic się nie rusza itd.
biorę się za lewą, robię jak Bóg przykazał czyli odpinam kable, odpinam sprężynę z zacisku, wymieniam żarówkę, potem zapinam sprężynę i
@krypec ogarnięte ale tyle #!$%@? z tym było, chyba piętnaście minut się z tym #!$%@?łem xd

ta lewa to pierwsze włożenie i była na miejscu, a ta prawa to uj wie czy tam nie brakuje jakiegoś elementu czy coś, że nie chce to wejść od tak ( ͡ ͜ʖ ͡)