Aktywne Wpisy
grexo +34
Co drugie auto uszkodzone przez ich ładowanie. Jak budda wyjdzie to się nie wypłacą przez 5 lat, chyba nie mają pojęcia ile kosztuje naprawa takich furek, nawet nie wiedzieli że te samochody mają funkcję podnoszenia podwozia do załadunku xD
#budda
#budda

źródło: 361214844643-kolejne-auta-od-buddy-sa-wywozone-lawetami
Pobierz
PanNieznanypl +858
Na spotkaniu gdzie występowały hr w #korpo powiedziałem, że "Karierę to robi Lewandowski a my jesteśmy zwykłymi szczurami w amerykańskiej firmie" wszyscy się na mnie obrazili, chyba czeka mnie rozmowa z HR xD
#korposwiat #praca #pracbaza #programowanie #programista15k #pracait
#korposwiat #praca #pracbaza #programowanie #programista15k #pracait
w Berlin zarobisz 2000euro w byle pracy
i średnie jakości mieszkanie 50m2 znajdzie za 650 euro a kawalerkę 30m pewnie za 40m2
a #warszawa zarobisz 3500zł w byle pracy a mieszkanie 50m2 za 3800zł a kawalerkę to za 2800zł minimum
https://interaktiv.tagesspiegel.de/lab/wohnungskrise-schlimmer-als-zuvor-ein-jahr-rot-gruen-rot-in-grafiken/
I jeszcze Berlińczycy narzekają jak mieszkania są drogie i trudno dostępne
#polska #niemcy #emigracja #inflacja #berlin #mieszkanie #gownowpis
#mieszkanie #ciekawostki
źródło: 1
Pobierzźródło: mgjlanvj9qf41
Pobierzśredni zarobek to tam chyba 4600 euro brutto
niebieskie to nowe budownictwo
źródło: 1
PobierzTak, wiem - tani kredyt, wyższe zarobki. Ale u nas mieszkania budowane są z takich samych materiałów, co w Niemczech. Zmienną jest właściwie tylko koszt ziemi, a 1m2 nowego mieszkania jest jakieś 4 razy droższy niż u nas.
650€ za 50m2? bzdura
w dupie byles gowno widziales
Komentarz usunięty przez autora
@holdfast: w pracy dla chrobaków typu magazyn czy produkcja
To nie jest godne życie, nigdzie
kiedyś plusowali jak typ pisał ze w dusseldorfie kawalerka to koszt 300€/miesiąc i miesieczne wyzywienie to 150€/miesiac XDDD
Ja się mogę odnieść do Dortmundu i okolic, gdzie w mieście powiatowym dało się znaleźć w bardzo cichej i spokojnej okolicy mieszkania po 360-400 euro za 50-60m ale bez mebli oczywiście. Umeblowane kosztowały już 680-900 euro od 40 do 60m.
W Dortmundzie dało się znaleźć mieszkania na wynajem za takie same pieniądze, ale już dzielnica była naprawdę nieprzyjemna.