Aktywne Wpisy

mroz3 +109
źródło: obraz_2024-11-27_104953751
Pobierz
Beka z terapii i pokolenia płatków śniegów.
Co druga tinderówka w opisie coś o terapii i przepracowywaniu problemów XD. Ja p------e jak czytam jakiegoś cuckolda, który to popiera to widzę w głowie takiego Zakolaka Norwooda, który robi za beta providera jakiegoś karyńska i uważa że to normalne. Chodzą na terapię dla par za którą cuck płaci i słucha że ona musi się wyszaleć bo ma problemy z deklem i karuzela kutang to
Co druga tinderówka w opisie coś o terapii i przepracowywaniu problemów XD. Ja p------e jak czytam jakiegoś cuckolda, który to popiera to widzę w głowie takiego Zakolaka Norwooda, który robi za beta providera jakiegoś karyńska i uważa że to normalne. Chodzą na terapię dla par za którą cuck płaci i słucha że ona musi się wyszaleć bo ma problemy z deklem i karuzela kutang to

w Berlin zarobisz 2000euro w byle pracy
i średnie jakości mieszkanie 50m2 znajdzie za 650 euro a kawalerkę 30m pewnie za 40m2
a #warszawa zarobisz 3500zł w byle pracy a mieszkanie 50m2 za 3800zł a kawalerkę to za 2800zł minimum
https://interaktiv.tagesspiegel.de/lab/wohnungskrise-schlimmer-als-zuvor-ein-jahr-rot-gruen-rot-in-grafiken/
I jeszcze Berlińczycy narzekają jak mieszkania są drogie i trudno dostępne
#polska #niemcy #emigracja #inflacja #berlin #mieszkanie #gownowpis
#mieszkanie #ciekawostki
źródło: 1
Pobierz@Nadia_ Nie no, minimalna to 1,3/1,4k w netto ;p
@NexciaK: jakie do zawody? zawod dla rodziny?
Kazdy zawod techniczny, kierowcy lkw, srednie stanowisko w korpo itp.
1. W Nieczech prawo mieszkaniowe wyglada troche inaczej niz w Polsce i bardzo chroni najemcow. Tzn sa przepisy okreslajace o ile mozesz podniesc czynsz i w jakim okresie czasu. Ja wynajmuje obecne mieszkanie chyba od 5 lat i czynsz sie nie zmienil, jedynie oplata ryczaltowa za gaz itd., ale dopiero w tym roku. Zdecydowana wiekszosc umow jest na czas nieokreslony, a wtedy wg prawa nie mozesz takiemu lokatorowi wypowiedziec
A odpowiedź na drugie pytanie? Mogę p--------ć sobie blok na Alexnderplatz i wynajmować klitki po 3000 euro czy to zakazane?
Czy Szwaby są w ogóle świadomi,że ich idiotyczna,komunistyczna polityka mieszkaniowa w Berlinie gdzie nie wolno mocno podwyższać czynszów
@pracze-odrzenskie: xD czemu tak sadzisz
wolny rynek masz w cebulandii i zobacz jak to wyglada xD
Ponawiam pytanie-Czy zgodne z prawem jest wynajęcie komuś na rok,potem wypad i następny za 500 euro drożej,potem wypad i kolejny za 1000 euro drożej?
1. Nie mam pojecia, nigdy nie slyszalem zeby ktos wynajmowal na czas okreslony. Teoretycznie mozesz. Bierz tylko pod uwage, ze w Niemczech nie ma takiej samowoli budowlanej i chowu klatkowego jak w PL. Maja plany zagospodarowania i odpowiedni urzad moze sie nie zgodzic na wielki blok na konkretnej dzialce.
Jaka komunistyczna polityka mieszkaniowa? Dzieki temu mozesz sobie bezpiecznie wynajac cos na lata, bez strachu, ze Janusz Cie wywali albo
-wlaściciele nie chcą wynajmować swoich mieszkań bo g---o na tym przez idiotyczne przepisy można zarobić,więc dostępnych mieszkań jest mniej
-tak,wolałbym żeby moje mieszkanie stało puste niżnym miał je wynajmować komuś za 600 euro.Jak pierdyknie rura i trzeba będzie w nim robić remont to wydam kupę hajsu a czynszu nadal nie będę mógł podnieść.
-te przepisy zniechęcają deweloperów
@Lukardio: kto stwierdził, że są przewartościowane i o ile dokładnie? Jakieś konkrety?
@wujek_stiopa: jaka dzielnia i z kiedy umowa? fajne warunki
Jak widzisz kawalerka 30m2 to 800eur + opłaty (zwykle z 300eur), czyli 1100eur za kawalerkę 30m.
Do tego jest bardzo trudno coś wynająć w tej cenie, bo jest ogromna konkurencja.
https://www.wohnungsboerse.net/mietspiegel-Berlin/2825
@wujek_stiopa: akurat architekci są najgorzej opłacanymi inżynierami w Niemczech, ale
źródło: Bildschirmfoto 2023-03-03 um 11.44.03
Pobierz