Wpis z mikrobloga

Kocham, jak to nie jem dużo, nie przekraczam prawdopodobnie 1000 kcal dziennie (realniej 1500) z własnej woli (jem Max. 800 z tego, co sam szykuję, choć częściej bliżej 500) a i tak by schudnąć to bym musiał n---------ć maratony, bo mieszkając z #rodzice jestem praktycznie zmuszany do jedzenia tłustych obiadów, którymi ma się najeść mój ojczym pracoholik po średnio 12h w fabryce azbestu.

Na zdjęciu moje śniadanie wraz z posiłkiem do pracy (jedzenie na od 7 do tak 17), a w komentarzach pozostałości wczorajszego obiadu, do których jeszcze dochodziły talary ziemniaczane smażone na głębokim oleju w srogiej ilości.

#przegryw #s----------e #dieta #dietetyka #nadwaga #otylosc
Swordy - Kocham, jak to nie jem dużo, nie przekraczam prawdopodobnie 1000 kcal dzienn...

źródło: temp_file.png5835573755633206109

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@sylben byniu, to że jem własne posiłki o tak niskiej zawartości kcal nie znaczy, że dziennie nie przekraczam 2000 albo przynajmniej 1500, gdzie obiady mojej rodzicielki to ociekające tłustem kawałki mięsa jak na zdjęciu u wręcz tony ziemniaków w różnej postaci
  • Odpowiedz
Zmniejszenie porcji kończy się wyrzutami typu "a na c--j ja to gotowałam".

@Swordy: Bardzo mi przykro ale musisz się postawić i jeść tyle ile chcesz. To jest tylko głupie gadanie i nie sądzę abyś powinien swoje dobro stawiać poniżej tego gadania.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Valfoutre no, gdybym się nie dowiedział, że możliwości zostania landlordem (mieszkanie po dziadku, zamierzałem tam zamieszkać) to tak naprawdę mieszkanie na sprzedaż do podziału ma 6 (realnie na 5 plus mój brat, ale ja z nim możemy liczyć co najwyżej na 1/10 tej sumy na łebka, bo zostaliśmy potraktowani nie jak dwie osobne osoby tylko jak jeden byt „Synowie Krzysztofa W.”) to pewno już bym się pakował i spał nawet pod
  • Odpowiedz
@sylben: A skąd taka teoria, że jak się będzie mało jadło to się nie schudnie? Właśnie wtedy sie schudnie najszybciej.

Ja kiedyś miałem miesiąc wolnego i postanowiłem jak najwięcej schudnąć przez ten miesiąc. Jadłem około 1500kcal dziennie spożywanych wyłącznie ze zdrowych źródeł. Do tego treningi codziennie, bieganie lub siłownia lub połączone.
W 30 dni schudłem ok 8kg zwiększając przy tym siłę i masę mięsniową.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@FrenFrog oj, gdyby to tak mireczku działało... Mój oczym pomimo 196 cm wzrostu i postawy chudego byka typu np. #rafonix jest #cuckold i co matka powie jest dla niego święte plus jestem juz i tak dla nich tylko lokatorem, który jakby nie miał ok. 700 zł wypłaty na lekko poniżej 1/5 etatu to by ciągnęli czynsz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Wręcz żałuję rezygnacji z #studia, bo mogłem być pasożytem, lecieć w c---a byle wyjść na 3 i oszczędzać hajs z socjali od uczelni by po drugim roku w---------ć całkiem z tego kierunku jak i od starych
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
a tak to wolałem wrócić na #zadupie i zarabiać hajsy w UcZcIwEj RoBoCiE, której szukam już 3 miesiąc (nie liczę tego 1/5 etatu, bo w takich godzinach to ja moge co najwyżej walić konia a nie zarabiać), ale #januszex nie zatrudniają młodych #niepelnosprawni na ochronę, bo „MuOdY GuPi” i lepiej wziąć 50 letniego #janusz, który jest niepełnosprawny po 30 latach z-----------a w budowlance
  • Odpowiedz
@Swordy:
U mnie był ten sam problem. Codziennie to samo, smażone mięso, góra zimnioków i jakaś "sałatka" typu pomidory ze śmietaną xD Ewentualnie pierogi umoczone w roztopionym maśle i mnóstwo smażonej cebulki (takiej wrzuconej na średnio rozgrzany olej, żeby sobie jeszcze mogły troszkę tego oleju wypić).
No i gadki w stylu "dla kogo ja to szykowałam" za każdym razem jak nie chciałam zjeść 2kg ziemniaków.
U mnie pomogło, jak powiedziałam,
  • Odpowiedz
  • 1
@Kroos123: przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz, co jest w tym wypadku problemem
Jem z własnej woli (czyli z posiłków, które sam przygotowuję) nie więcej niż 1000 kcal plus obiad, który sam w sobie ma pewno dwukrotność tego, bo matka szykuje porcje jak dla chłopów po całym dniu w fabryce azbestu (ojczym szklarz pracoholik n------------y średnio 12h dziennie ponad normę (w rozumieniu, że przeciętny pracownik robi np. 200 luster na
  • Odpowiedz
@Swordy: jakbym miał w domu upośledzonego syna który w internecie wypowiada się w "tEn sPosÓb" to też bym go nie dopuścił do kuchni w obawie o swoje i jego zdrowie
  • Odpowiedz
@Kroos123: Oznaczył litery na których matka podnosi głos, które matka akcentuje. Jakbym miał tak niekumatego syna jak ty, to by mi było zwyczajnie przykro.

Ten twój sposób nawet nie jest podobny - znaczy, że nie zrozumiałeś.
  • Odpowiedz