Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
lkg1 +168
Jesteś polskim piłkarzem grającym w Izraelu. Grasz wyjazdowy mecz w Jerozolimie. Co robisz po strzeleniu gola?
Klimala ty dzbanie xDDD To będzie grubsza afera coś czuję.
#mecz #pilkanozna
Klimala ty dzbanie xDDD To będzie grubsza afera coś czuję.
#mecz #pilkanozna
Co robi szpital?
Oferuje 3,8tys na B2B w ramach szkolenia specjalizacyjnego xDDDDD
Ten kraj to jest pieprzony żart. Cwaniactwo, kombinatorstwo. Umowy zlecenia i kontrakty powinny byc usunięte, bo w tym kraju jak przymusem żadnej normalności się nie wprowadzi.
#prawo #polska #pis #zdrowie #szpital #praca #medycyna #lekarz
Czyli szpitalu masz płacić więcej, ale my więcej nie damy.
I zrzuca wine na szpitale. tak samo samorządom kasę zabrali (reforma dochodowego), ale obciążeń nie odjęli.
Otworzy sobie prywatny gabinet i 6k zrobi w 2-3 dni i to netto. Panstwo z tektury XD. A potem się czeka na NFZ na jakiś gównozabieg po parę lat a prywatnie ogarniesz to w tydzień.
I to często specjalistom. Potem jest dorabianie na dyzurach/poradniach... wszystko powyżej etatu + płatnych grosze dwóch dyzurow wziętych miesięcznie z przyzwoitości i solidarności z kolegami.
@gracilis: no niestety, skoro "lekarze" rok po studiach żądają 150pln/h za dyżur na sorze, to trzeba ciąć koszty w innych miejscach.
@Wjolka: dziewczyno, nie jest rok 2017, nikt w te bajki już nie wierzy.
to jest stawka za 8 godzin pracy lekarza ? xD
na co komu robić te 6 lat studiów ? chociaż kiedyś słyszałem, że etat lekarza to 2 godziny zamiast ośmiu
Tak, wiem że moje wpisy są monotematyczne, ale odkąd zrobiłem C+E jestem pod wrażeniem jak łatwa jest ta praca i jak niewiele trzeba żeby zarabiać względnie dobre pieniądze.
Idąc dalej, kurs kompetencji zawodowych + wyrobienie licencji transportowej to
@bruuh: co ty chrzanisz, prywatnie to i Ci operacje serca mogą zrobić jak Cie stać dla przykładu, są prywatne szpitale przecież
Komentarz usunięty przez moderatora
@m0rdeczka: hej, przecież w amazonie też wyciągniesz 9k, wystarczy, że zrobisz 300h/miesięcznie
@MatPL1122: Nie w Polsce
@gracilis: nie rozumiem narzekania - 8 godzin w szpitalu gdzie ludzie będą dawać Ci koperty żeby ich bliscy mieli robione JAKIEKOLWIEK badania żeby nie umarli tak jak zawsze umiera się na NFZ, potem fajrant i cyk na prywatę na 3 godzinki min 300zł/10min wizytę.
Nie robienie min 30k miesięcznie jako lekarz w Polsce to oznaka niezaradności.
Jestem ciekawy jak naprawdę
Jeszcze dochodzi fakt, że do duzej czesci specjalizacji nie ma prywaty. Kardiochirurgii prywatnie? Anastezjolog prywatnie? Nefrolog, transplantolog,patomorfolog,chirurg ogólny,nefrolog,pediatra,radiolog? Zrobiłem kiedyś całą listę tych co w prywatnie nie obsługują bo nie ma klientów. Ludzie
@gracilis: Niby tak, ale co wtedy zrobi te 90% lekarzy, którzy są cwaniakami i kombinatorami na pseudo-kontraktach.
Otóż NIE. xD Stawka dyzurowa lekarza na umowe o prace wyliczana jest zgodnie z prawem pracy. Zostaw swoje projekcje dla siebie.
(około 65-70% przy 30k brutto/6,5k euro). Oczywiście nikt tych podatków nie obniży i nie zamierza obniżyć a wręcz rosną co rok, więc wypluj to i nie psiocz na kontrakty bo ja i wielu po prostu będziemy się musieli wyprowadzic z tego #!$%@?łka
moRRdo zastanów się ilu w życiu widziałeś biednych lekarzy. Lekarze oprócz podstawy 6k brutto na hop mają hajs za dyżuru itp. co prawda pracują bardzo dużo, ale uwierz mi, że zdecydowana większość zarabia adekwatnie do tego co robi i wie.
to co w telewizji ci wciskają to tylko mały % całości
@gracilis: no dobra, a to nie jest tak, że prywata nie polega na tym, że jacyś ludzie cie biorą np. do klinik w europie zachodniej? 10 dni tam, 20 dni tutaj
@red7000: opowiedz o tym xD