Wpis z mikrobloga

@krisip: Tak to możemy się przekrzykiwać, naprawdę śmieszny jesteś człowieku :) Codziennie tracisz czas na pisanie o WP jakby ci za to płacili. Może pokaż mi jakiś filmik z wolno działającym budżetowym Androidem na poparcie swoich herezji.
  • Odpowiedz
@antipathia: jest po prostu plynny i sie nie zacina. Poza tym bardzo wygodny a kafelki na ekranie sa polaczeniem widzetow z ikonami ale za to wygladaja estetycznie a nie jak widzety ze kazdy z innej bajki :)
  • Odpowiedz
@JackBauer: a spoko, zobaczczy gdziekolwiek jakikolwiek uzytkownik WP8 narzekal na lagowanie telefonu a uzytkownicy androida w kolko o tym jak ich telefon zamula. a nie chce mi sie krecic filmiku, uzywalem androidow przez kilka lat i nie mam juz nawet ochoty brac zadnego do reki wiecej.
  • Odpowiedz
@krisip: Wiecznie ten sam argument, chyba płyta ci się zacięła. Już nawet ci tłumaczyłem, dlaczego twój tok rozumowania jest błędny i na poziomie gimnazjum. Nie mam siły robić tego drugi raz, poddaję się.
  • Odpowiedz
@antipathia: podsumowujac: dam se reke uciąć za to ze do takich zastosowań jak używasz telefonu windowsphone sprawi ze zrobisz to szybciej i przyjemniej bez lagowania a przelanczanie sie między wieloma aplikacjami typu fb, www i inne nie laguje telefonu w cenie takiej jak powiedzialas w abonamencie. Co do androida nie wiem czy ktokolwiek odwazylby sie na takie ryzyko;)
  • Odpowiedz
@antipathia:

Po pierwsze to obczaj sobie jak ci się podoba windows phone. Idź do jakiegoś sklepu albo może jakiś znajomy ma. Jak ci się podoba to masz taki wybór:

-albo jakiś mocny telefon na androidzie, najlepiej nexus albo inny powyżej 1000zł i przynajmniej 1 GB ramu, powinno to chodzić

- każdy dowolny telefon z windows phone 8, może być nawet lumia 520, jest spoko
  • Odpowiedz
@antipathia: Dla "zwykłych: użytkowników WP zdecydowanie jest lepszy. User friendly, szybko i stabilnie działa. Natomiast jeśli chcesz mieć miljart superaplikacji dzięki którym możesz zrobić FSZYSTKO ze swoim telefonem - polecałbym Andka. Osobiście preferuję WP, w chwili obecnej mam 920, choć przez jakiś czas miałem Note 2. Kilku rzeczy z Andka brakuje mi w WP, jednak biorąc pod uwagę wszystkie wady i zalety WP jak dla mnie wygrywa jakoś 60% do
  • Odpowiedz
@team1212: od marnych prowokacji to sa chlopaki wrzucajacy glupie teksty pod tagiem windowsphone. A tutaj rzeczowa dyskusja. Kolezanka powiedziala do czego uzywa telefonu a ja na podstawie wlasnego bogatego doswiadczenia (wieksze i dluzsze nawet mam z androidem) udzielilem porady a argument ze mozesz sobie androidem wlanczac swiatlo w klopie na drugim koncu swiata bedac nie jest niczym co by kolezanke przekonało poniewaz jest jej to niepotrzebna, podobnie jak i 99.9%
  • Odpowiedz
@antipathia: ja bym bral 925. Aluminiowa obudowa, duży ekran, fajne wykonanie. 920 tez jest fajna ale grubsza i poliweglan zamiast alu.

925 m tez fajniejsze parmetry.

Jak masz większy budżet to moze zamień na liście 520 na 625?
  • Odpowiedz