Wpis z mikrobloga

@krisip: argument o wyłączaniu światła na Androidzie jest tak samo rzeczowy jak powiedzenie, że jedyne co można zrobić na Windows Phone w sprawie personalizacji, to przestawić kafelki... Wystarczyłoby powiedzieć, że android gorzej sobie radzi na tanich urządzeniach, ale co ja wiem...
  • Odpowiedz
@krisip: Przecież widziałem i to by WYSTARCZYŁO bez jakiś pseudoargumentów. Piszecie w strasznie prowokacyjny sposób a potem się żalicie, że z was się śmieją , tak? Coraz mniej im się dziwie. To są dwa różne systemy dla różnych grup użytkowników. Momentami mam wrażenie, że chcecie każdemu wmówić, że WP jest najlepszy dla KAŻDEGO, co nie jest prawdą.
  • Odpowiedz
@team1212: nigdy nie napisalem ze jest najlepszy dla kazdego. nawet wrecz przeciwnie - napisalem ze do zaawansowanych rzeczy tylko android w tej chwili. tyle ze tych zaawansowanych rzeczy kolezanka nie potrzebuje, jak i 99.9% ludzi oraz napisalem ze na nie hiendowym sprzecie android muli niemilosiernie gdy sie go obciazy aplikacjami.
  • Odpowiedz
@team1212: uzylem raczej obrazowego argumentu zeby kolezance wyjasnic czym sa te zaawansowane funkcje ktorych na wp nie uswiadczy (chociaz dobre apki do sterowania np. ipcam juz sa wiec do zapalania swiatla niedaleko ;> zwlaszcza ze moja ipcamera ma swiatelko ktore moge wlaczyc z aplikacji wp i bedac gdziekolwiek na swiecie;) )
  • Odpowiedz
@krisip: Nie,dobrym argumentem o modyfikacjach byłoby np. "Możesz spersonalizować dowolnie telefon wgrywając np. launcher albo wgrać inną wersję systemu tworzoną przez użytkowników, którzy zapewniają długie wsparcie urządzenie nawet gdy producent się wypnie". Można było także wspomnieć o takich rzeczach jak "zamknięty system" który nie ma normalnego menadżera plików i np. nie da się pobrać spakowanych zdjęć w .rar'rze. Nie każdemu jest to potrzebne, ale warto żeby różowy pasek o tym
  • Odpowiedz
"Możesz spersonalizować dowolnie telefon wgrywając np. launcher albo wgrać inną wersję systemu tworzoną przez użytkowników, którzy zapewniają długie wsparcie urządzenie nawet gdy producent się wypnie"

@team1212: Wp tez mozesz duzo wbrew pozorom zmienic wielokrotnie pokazywalem to w tagu pokazpulpit. O wygladzie tez wspomnialem w tym watku piszac ze kafelki to polaczenie ikony aplikacji i widzetu ale trzymaja jeden styl wizualny co jest bardziej estetyczne niz w androidzie kazdy widzet z
  • Odpowiedz
co jest bardziej estetyczne niz w androidzie kazdy widzet z innej bajki :)

@krisip: Bzdury. Można znaleźć widgety pasujące do siebie stylem bez większego problemu.

i zaden z nich nie ma menedzera
  • Odpowiedz
@team1212: zaden w sensie wp i ios. android wiem ze ma menedzera. to mialem na mysli ;)

Oczywiscie ze nei robi mi roznicy jaki wybierze bo to ona bedzie go uzywac a po prostu chcialem doradzic to co uwazam za lepszy wybor dla rozowegopaska :) Pozdro :)
  • Odpowiedz