Wpis z mikrobloga

Mam dość całego tego syfu z Andrettim i zespołami bo ile można. Jednak podoba mi sie że chłop walczy i sie nie poddaje. Jak zacznie się sezon mam nadziej ze pojawi sie na testach czy wyścigu, i ktoś ze Sky np Brundle zrobi z nim wywiad i on powie że Toto i inni są pazerni i boja sie konkurencji.
#f1
JuzefCynamon - Mam dość całego tego syfu z Andrettim i zespołami bo ile można. Jednak...

źródło: comment_16734281841pi9KJlsM9nEoa9Jzl7B9o.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RitmoXL mam nadzieje że to sie rozwiąze i teraz gdy spełnił co chcieli to opinia publiczna zacznie go doceniać i wywierac wpływ na zespoły komentarzami na mediach społecznościowych. i Podał tez rok 2025 jako wejście co jest późno troche ale lepiej rok wczesniej niż na nowe regulacje, pewnie dałby rade na 2024 ale zanim zespoły odpuszcza czy Prezydent go wpusci to minie troche czasu.
  • Odpowiedz
@JuzefCynamon: Gdybym był dziennikarzem to na pierwszej możliwej konferencji prasowej zapytałbym po kolei towarzystwo czego się boją i dlaczego działają na szkodę sportu.
  • Odpowiedz
@JuzefCynamon A ja nie mam dość. Postawienie Andrettiego i Ben Sulayema na swoim oznacza porażkę LM i ich prób totalnej komercjalizacji i amerykanizacji sportu.

F1 to w założeniu mistrzostwa mające wyłonić najlepszych inżynierów i najlepszego kierowcę świata, a nie inwestycja i maszynka by w0lf se pakował kieszenie, a Haas promował tokarki.

Nie można po prostu wykluczyć potencjalnych majstrów, bo jest się skąpym. Wyobrażacie sobie, żeby taka Wisła blokowała wejście Termaliki, bo
  • Odpowiedz
@QRQ: Nikt Haasa nie kupi. Szef zespołu, który 16 miesięcy siedział za oszustwa podatkowe ( tak, "pan" Gene Haas), z F1 zrobił sobie baner reklamowy, gdzie połyka wszystko od Ferrari i udaje konstruktora. Przyssał się jak pijawka do F1 i za żadną forsę z niej nie wyfrunie.

Dlatego bardziej szkoda, że Manor upadł przed 2017 - dziś moglibyć poważnym zespołem dzięki cost cup.
  • Odpowiedz
@RzutKamieniem: ja mam dość tego co tu sie dzieje bo my nie mamy zadnego wplywu pisząc tu. Tu potrzeba dziennikarzy ktorzy beda drazyc, a jak taki sie pojawi to lm pewnie zabierze mu akredytacje czy inne i straci wiele mozliwosci. Tu musi zabrac glos ktos kogo kazdy szanuje i Liberty nic mu nie zrobi za brak posluszenstwa. Albo robić szum na mediach spolecznosciowych. Ja tez chce by Byl 11, 12
  • Odpowiedz
@JuzefCynamon Dlatego trzeba wyrażać niezadowolenie tak jak możemy czyli w mediach. Oczywiście na wykopie to tylko między sobą, ale istnieje taki Twitter czy Facebook, z którego oficjele F1, albo przynajmniej ich PRowcy korzystają.

Wiesz, dlaczego bambo jest tak medialnie nietykalny i w anglojęzycznych mediach tylko masuje mu się siurka? Bo jak np. po Silverstone Red Bull zaczął po nim jechać jak po szmacie to zlecieli się jego psychofani i zaszczuli ich
  • Odpowiedz
@RzutKamieniem: mi chodzi oto ze tutaj na wykopie nie ma sensu sie meczyc bo wiekszosc jest za. Trzeba pisac na mediach spolecznosciowych zespolow i liberty i czemu nie chca kolejnego zespolu, a fia i prezydenta chwalic ze wrescie cos chce zmienic. Pod jego postem o tym ze dziwi sie czemu zespolu nie chca innego wiekszosc komentarzy byla ze jest dobrze jak jest i go obrazali czyli psychofani merca i lewisa
  • Odpowiedz
@JuzefCynamon: Polecam posłuchać nowego podcastu Budnik i Pokrzywinski. Analizują tam prawny aspekt dołączenia nowych zespołów i prawda jest taka, ze zespoły maja gowno do gadania, a decyzja zależy tylko od FIA. Zgodnie z concorde agreement musi zapłacić 200 baniek zespołom, żeby zamknąć im mordy, oni nie maja prawnej mocy do decydowania czy przyjmą kogoś czy nie.
  • Odpowiedz
@JuzefCynamon: Właśnie nie rozumiem tylko, ze liberty media nie walczy mocniej o Andrettiego, skoro chcą wchodzić mocniej na rynek USA, a nic nie pomoże tak jak prawdziwy amerykański zespół, nie p---------a jak haas, który przypominam jeszcze rok temu jeździł z ruska flaga…
  • Odpowiedz
@pidzej11 jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Zespoły czują się zbyt pewnie ( Patrz Toto Wolf co robił po Abu Zabi 2021) Boją sie konkurencji bo nie daj Boże coś nowi wymyślą i będa wygrywać no i stracą część zysków ( co z tego że dzieki Andrettiemu moze wejsc więcej sponsorów i fanów oraz zawsze to dwa fotele dodatkowe która można wykorzystać dla juniorów ( przynajmniej jeden)
  • Odpowiedz