Wpis z mikrobloga

@Fudgehog: Patrzyłem i wyglądają fajnie - zreszta cały ten system wyglada spoko. Tylko chciałbym żeby instalator chciał to zrealizować. Docelowo patrzyłem żeby wziąć na to dofinansowanie z czyste powietrze a to chyba wtedy musi ta firma instalacyjne ogarnąć w całości temat… ale jestem noobem w temacie.
  • Odpowiedz
@shikalukime: podepnę się i również zdecydowanie wolałbym kompleksową usługę. Bo wymyslny projekt to każdy może zrobić a potem inwestor będzie słuchać 'paaaanie co tu za bzdury rozrysowane' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@shikalukime! @ATAT-2 I tak dobry instalator zrobi po swojemu a nie to co ma w projekcie. Papier przyjmie wszystko. Ale nie polegajcie całkowicie na wykonawcy . Zapoznajcie się z zagadnieniem bo nie wiecie na kogo traficie. Żeby jednak mieć trochę pojęcia o tym. WM łatwo spieszyć a ciężko to potem odkręcać.
  • Odpowiedz
I tak dobry instalator zrobi po swojemu a nie to co ma w projekcie.

@jazuu: więc dokłądnie potwierdzasz co mówie, potrzebuje dobrego instalatora który sobie najpierw to zpalanuje i ze mną przegada
  • Odpowiedz
@jazuu@jazuu: co masz na myśli ze instalator zrobi po swojemu? Wybacz ale z inżynieryjnego punktu widzenia zazwyczaj wykonawca psuje projekt ( ͡° ͜ʖ ͡°). Tym bardziej tak jak napisał @ATAT-2 warto by projekt robiła ta sama firma, która zrobi realizacje.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: tak, od tej strony bym wyszedł, pod warunkiem że znajdziesz dobrego wykonawcę

@shikalukime: myślę że jakość porównywalna, a ceny ma lepsze airgreen. kilka miesięcy temu projektowałem sobie skrzynki rozdzielcze u jednych i drugich. na jednej takiej samej skrzynce byłem do przodu kilka stówek u AG.
U siebie całą instację mam od peflexu, wieć to nie jest tak że faworyzuje na siłę AG. Po prostu mają lepsze ceny
  • Odpowiedz