@Sandrinia: I przez to aplikacja nie powie ci czy jesteś w ciąży, chłopak nie będzie wiedział że go zdradzasz, a panowie z fbi, kgb i chińskiego wywiadu będą mieli więcej pracy w śledzeniu ciebie ヽ( ͠°෴°)ノ
@mango: To jest niesamowite, to po prostu #!$%@? kalendarz z pokolorowanymi dniami okresu, a ma ponad 100 milionów pobrań w google play. Gadałem o tym już 3 lata temu w robocie, też miało go wiele lasek. Na pytanie czemu używają, jedna odpowiedziała 'bo można ustawić zwierzątko'.
@joGgurt: ale taki kalendarz na podstawie Twoich poprzednich zapisów oblicza długość cyklu i na jego podstawie przewiduje Ci kiedy prawdopodobnie dostaniesz kolejny okres, wiec to nie jest zwykły kalendarz z pokolorowanymi obrazkami ¯\(ツ)/¯
@joGgurt czemu się Dziwisz? Google albo Microsoft mógłby wprowadzić w swoje kalendarze możliwość oznaczania okresu ale nie wprowadził. Do tego inne aplikacje tego typu żeby ich użyć wymagają abonametu xd
@faantasy: No w uproszczeniu mówię, chodzi mi o to że zrobienie takiej aplikacji to nie jest rocket science. Google by mogło to jako ficzer w jednym sprincie wprowadzić do kalendarza googla... a nie, czekaj, nie mogłoby, bo kalendarz googla wygląda jak gówno. Moim zdaniem właśnie o ten cukierkowy layout się tu rozchodzi. (No i można ustawić zwierzątko)
@joGgurt: To podsumowuje jaki poziom intelektu przedstawiają kobiety w dość sporym odsetku ;) ogółem zenua żeby nie zapamiętać 2 dat w kalendarzu i moc tego śledzić ze zwykłym kalendarzem…
@uukasz na wypadek gdyby to jednak nie był żart: długość trwania okresu ani odstępy między nimi nie są stałe, więc to nie po prostu "2 daty" do zapamiętania, plus większość takich apek ma dodatkowe opcje, które pozwalają śledzić stan zdrowia, samopoczucie itp., wszystko w jednym miejscu, a taka baza danych jest bardzo przydatna np. w przypadku ciąży, czy jakichś dziwnych dolegliwości
@bananke: Omg serio tak ciezko policzyć ile dni upłynęło miedzy dniem kiedy się zaczął a kiedy skończył i odjąć to od dni w miesiacu ? Kurla kiedys to ludzie musieli mieć przewalone bez takich aplikacji…
@uukasz: Ty jesteś normalny? Kiedyś kobiety notowały to w papierowych kalendarzykach, kto teraz takiego używa? Jak idę do ginekologa to pierwsze pytanie jest o ostatnią miesiączkę i regularność cykli. Zaglądam w telefon i wiem. Rozumiem, że ty byś zapamiętał wszystkie szczegóły miesiączek z ostatnich lat, jak widać milionom kobiet się to nie udaje, więc gratuluję.
wiem bo czasem zauważam to u nich na telefonie, że przychodzą powiadomienia, że np. dzisiaj pierwszy dzień okresu
Kiedyś kobiety notowały to w papierowych kalendarzykach, kto teraz takiego używa?
Jak idę do ginekologa to pierwsze pytanie jest o ostatnią miesiączkę i regularność cykli. Zaglądam w telefon i wiem.
Rozumiem, że ty byś zapamiętał wszystkie szczegóły miesiączek z ostatnich lat, jak widać milionom kobiet się to nie udaje, więc gratuluję.
Wszystkiego dobrego!
@muguet jeszcze smak, konsystencję, zapach i porcje by zapamiętał ( ͡° ͜ʖ ͡°)