Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4387
#!$%@? mnie to że foodtruck to w zamyśle tanie żarcie serwowane za grosze bo nie masz lokalu, kelnera i zastawy tylko kupujesz za drobne i #!$%@? na chodniku a w naszym kraju jest to tak celebrowane i trendy że hamburger w papierku w takiej ciężarowce kosztuje wiecej niż w knajpie xD
Pobierz
źródło: comment_1672222481sEBbF2HDY74dszn35DJwFB.jpg
  • 222
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@paramyksowiroza: ale ciebie dupa boli o to, że istnieją lokale gdzie można zjeść tanio i smacznie, ja pierdziele xD

Nie umiesz przyjąć do wiadomości, że może istnieć lokal podający świeże jedzenie w rozsądnych pieniądzach, dla ciebie każdy bar mleczny to syf, i jeszcze te wyliczenia. Chłopie, uprawiasz jakieś durne damage control żeby się dowartościować albo sam masz food trucka xD

Poznaniacy na pewno będą kojarzyć "dziadka", gdzie ludzie wręcz czekają na
@jaroty: Nic mnie nie boli, ale dziękuję za troskę :)
BTW, gdybyś czytał ze zrozumieniem, to może nie zinterpretowałbyś moich słów

Fajnie że takie lokale są

w ten sposób.

Nie za bardzo rozumiem czemu czepiasz się tych "wyliczeń" (ja je nazywam "przykładami"), ale jeśli przykłady nie są dla Ciebie argumentacją to już nie mój problem ¯\_(ツ)_/¯

Popieram każdy lokal gdzie można zjeść tanio, smacznie i zdrowo, po prostu nie zaliczyłbym barów
Nawet kuźwa film nakręcono o tym jak kucharz porzuca pracę w fancy restauracji żeby prowadzić foodtrucka.


@Mirkosoft: Masz na myśli "Chef-a", czy jest też jakiś inny? Chef to świetny film, ale jeśli jest też coś innego to chętnie obejrzę.
@Vidan: u mnie lokalny bar mleczny przeszedł remont jakąś dekadę temu i poziom jedzenia jest wyższy niż w lokalnej sieciowce. Do tego można zjeść normalny obiad a nie tylko kubełki z kebabem i hamburgera
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@paramyksowiroza: odwiedzam oba typy lokali i nie neguję sensu istnienia żadnego z nich - kontrahenta zabiorę albo okazję będę oblewać w bardziej wystawnej miejscówce, ale codzienny obiad zjem w prostszej i tańszej

Ale autorowi wątku chodziło głównie o to, że food trucki minęły się z celem, w jakim powstały, czyli szybkim niedrogim jedzeniem, które można złapać i iść dalej :d
@jaroty: Myślę że ten komentarz rozwinął ten temat dość obszernie:
https://www.wykop.pl/wpis/69715523/#comment-247485639

A nawet gdyby faktycznie celem foodtrucków było tanie jedzenie to co byłoby w tym dobrego?
No bo złapać do ręki jakieś byle co i pójść dalej też można.
Są zapiekanki, budy na dworcu, itp.
Ale chyba lepiej mieć dostęp do jedzenia dobrej jakości i mieć wybór, niż jeść burgera jak z dworca w latach 90?
Profil cenowy składników w Polsce
@paramyksowiroza:

nigdy nie zjadłem w takim foodtrucku nic jadalnego. To oszczędnościowy syf, który zadowoli jedynie #!$%@? studenciaka któremu i tak wszystko jest obojętne.Nie rozumiem jak komukolwiek moze to smakować.


Naprawiłem za ciebie