Wpis z mikrobloga

https://www.castorama.pl/mlotowiertarka-bosch-professional-gbh-220-id-1154111.html

Będzie taki "Bosz" do domu? Jako substytut upośledzonej wiertarki udarowej za 100 zł która niby ma udar a nie zrobi otworu w pustaku nowym wiertłem. Oprócz tego zdzieranie starych płytek (dawniej kładli dość grube warstwy), jakieś podkucia, ogólnie do użytku od święta. Porównywałem z Graphitem który jest w podobnych pieniądzach, ale tamten ma ponad 3J, a ten Bosch tylko 2 no i Bosch widzę jest już Made in China, przynajmniej modele 2021, 2022.

#narzedzia #remontujzwykopem
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@speedygonzales1: spokojnie się taki sprzęt nada do domu. Ta różnica 2, a 3J nie będzie bardzo odczuwalna. Trochę szybciej wywiercisz dziurę w żelbecie, ale zrobisz ten sam zakres prac, czyli wiercenie + lekkie podkowanie (płytki, pustaki, może cegla).
Co do tej starej za 100zl to może coś źle robiłeś, bo w pustaku to i tania wkrętarka mogę dziurę zrobić.
  • Odpowiedz
@speedygonzales1: do domu ci wystarczy. Też na niego patrzałem bo szukam czegoś małego dodatkowo do podkuwania. Mojej makity mi szkoda, a mam jeszcze dwa ciężkie sprzęty, które męczą ręce i padło jednak na graphita 900 tkę
  • Odpowiedz
@melba: W żelbecie nie będę wiercił, tylko pustaki. Poza tym skoro Bosch jest Made in China to będzie spora różnica w wykonaniu, czy coś? Niby wszyscy klepią teraz w Chinach, ale pozostaje trochę niesmak.
  • Odpowiedz
@speedygonzales1: wziąłem tego graphita, choć wahałem się okrutnie. Wizualnie powiem tak, minusy: tandetny, śmierdzący typowo chiński plastik, syfiasta walizka jak w każdym no name. Z plusów, porządny kabel no i futerko wiertarskie z adapterem. Szkoda, że nie samozaciskowe bo i tak poleci do śmietnika. U mnie zdecydowała większa moc, bo z maluchów ok 2j to i tak mam 2 sdsy na aku. Na twoim miejscu do domowej roboty wziąłbym tego
Smarek37 - @speedygonzales1: wziąłem tego graphita, choć wahałem się okrutnie. Wizual...

źródło: comment_1672149556XI3jcT1LGAJE5M6HUDcBYd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@speedygonzales1: Bierz Boscha bez obaw. Od wielu lat wszystko jest z Chin, Bosch, DeWalt, Metabo. Co najwyżej montują to w innym kraju. Chińczycy potrafią robić porządne podzespoły o ile producent tego pilnuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@speedygonzales1:kupilem za 200zl przed świętami, daję radę i przy mlotowiertarkach którymi bawiłem się w obi wygląda porządnie. W silikat wchodzi jak masło gdzie makita na akumulatory wierciła 2x dłużej taka sama dziurę

https://www.lidl.pl/p/parkside-mlotowiertarka-z-udarem-elektropneumatycznym-1050-w-pbh-1050-c3/p100322810?mktc=shopping&gclid=CjwKCAiA76-dBhByEiwAA0_s9XVs7DD5zIFTy_OiQpeMYbKaIYWQdqpayR0LnT4Unljwz0UDv8K7xhoCMpgQAvD_BwE
  • Odpowiedz