Wpis z mikrobloga

Sprzedawanie jako subskrypcji funkcji auta, które nie wymagają podtrzymania żadnej infrastruktury ani rozwoju jest trochę creepy. Szwab musi tam nieźle chichotać jak widzi takie rzeczy

A w przypadku czasu nieokreślonego jeszcze ta adnotacja, którą można interpretować praktycznie w dowolny sposób.

#motoryzacja #samochody #bmw #nwo
m.....t - Sprzedawanie jako subskrypcji funkcji auta, które nie wymagają podtrzymania...

źródło: comment_1671781560FiRHMXJQ0qUEmIszXXcOOm.jpg

Pobierz
  • 117
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale nie widzisz różnicy między płaceniem w subskrypcji za coś, co faktycznie wymaga ciągłych nakładów ze strony producenta (utrzymanie serwerów itp.), a za coś, co w samochodzie fizycznie jest i nie wymaga żadnej zewnętrznej ingerencji?

@Majku_: fotele to wiadomo, ale jest jeszcze coś na granicy - subskrypcja na performance elektryków, gdzie fizycznie wszystko w pojeździe jest ale zwiększona moc negatywnie wpływa na żywotność komponentów a samochód/układ napędowy/bateria jest dalej na
  • Odpowiedz
@majk_emigrant ktoś kto coś takiego kupuje i godzi się na to sam jest winien tej sytuacji.

Czuję że będę swoim autem jeździł bardzo, bardzo długo, bo te nowe to straszny crap i do tego drogi w cholere... ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@majk_emigrant: Fajnie jakby to się tak jakby do konta przypisywało, ze kupujesz podgrzewane fotele na stałe i jak zmieniasz fure to logujesz się na konto moje BMW czy coś takiego gdzie masz już suba na grzane fotele i nie trzeba drugi raz kupować
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Fajnie jakby to się tak jakby do konta przypisywało, ze kupujesz podgrzewane fotele na stałe i jak zmieniasz fure to logujesz się na konto moje BMW czy coś takiego gdzie masz już suba na grzane fotele i nie trzeba drugi raz kupować

@rorzek: przestań im podpowiadać. Subskrypcję na dane online rozumiem, na funkcje wbudowanie - nie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Jeśli masz klucze i wiedzę co na jakich bitach jest zapisane to możesz zmienić wszystko co chcesz.

@pietryna123: to nie 2003, takie rzeczy są realizowane kluczami asymetrycznymi

@Fitoplankton: i tak i nie. Każdy klucz idzie podmienić w bardziej lub mniej karkołomny sposób. Siedzę mocno w branży i uwierz mi, że jak przy pewnym systemie ręce rozłożyli to pewien developer dostał 20k eur i klucze się znalazły. Druga sprawa
  • Odpowiedz
Widocznie to opcja dla osób ktore potrafią liczyć.

to taniej mi zapłacić 4*80*3 niż 3000zl w opcji posiadania tego na stałe xD

@skarpetyodyna: Potrafią liczyć to producenci, na takich ludzi jak ty. Klienci zapłacą za coś co zostało zamontowane w ich samochodzie, na stałe, w cenie pojazdu. A potem będą się cieszyć że mogą jeszcze płacić drugi raz za używanie tego i jeszcze gadać na około że zrobili dobry interes.
  • Odpowiedz