Aktywne Wpisy
semperadastra +110
Jestem nauczycielem jednego z języków obcych. Udzielam korepetycji. Napisałem na jednej z grup językowych oczywistą prawdę, o tym że kobiety mają na tym rynku lepiej. Mnie jako facetowi dużo trudniej jest znaleźć uczniów. Pomimo wykształcenia kierunkowego, doświadczenia, bardzo dobrej znajomości języka i innych zalet wiem doskonale że laskom jest znacznie łatwiej znajdywać sobie uczniów. Wiele moich koleżanek z branży jest ode mnie słabsza językowo, nie mają praktycznie pojęcia o nauczaniu, a nie brak im uczniów. Są tego różne powody: zawód nauczyciela jest typowo kojarzony z kobietami, większość woli mieć te lekcje z młodą, ładną i miłą (choćby facet był lepszy pod szeregiem merytorycznych względów), laski co do zasady wolą mieć zajęcia z innymi laskami i wiele innych.
Gównoburzy w komentarzach nie było końca. Zostałem zwyzywany od inceli, moje tezy oczywiście zostały zanegowane, stwierdzano dodatkowo, że faceci sami sobie winni (bo z kobietą to przecież bezpieczniej, facet to potencjalny napastnik), tag #pieklomezczyzn został jawnie wyśmiany, padła nawet wzmianka o Kajetanie P. (typ zamordował nauczycielkę włoskiego, #!$%@? z tym że to odwrotny przykład, lajków poszło dużo) i wiele innych kwiatków.
Tak to właśnie wygląda w praktyce kiedy spróbujesz napisać jawną prawdę o tym, że faceci w jakiejś konkretnej branży mają ewidentnie gorzej.
https://wykop.pl/cdn/c3201142/91928e6f662cc9c94c1e5841a320f7d0296702ee87158c020c5b723497d567bc.png?author=semperadastra&auth=8a52dca080eaf5528f928ca0bee11db7
Gównoburzy w komentarzach nie było końca. Zostałem zwyzywany od inceli, moje tezy oczywiście zostały zanegowane, stwierdzano dodatkowo, że faceci sami sobie winni (bo z kobietą to przecież bezpieczniej, facet to potencjalny napastnik), tag #pieklomezczyzn został jawnie wyśmiany, padła nawet wzmianka o Kajetanie P. (typ zamordował nauczycielkę włoskiego, #!$%@? z tym że to odwrotny przykład, lajków poszło dużo) i wiele innych kwiatków.
Tak to właśnie wygląda w praktyce kiedy spróbujesz napisać jawną prawdę o tym, że faceci w jakiejś konkretnej branży mają ewidentnie gorzej.
https://wykop.pl/cdn/c3201142/91928e6f662cc9c94c1e5841a320f7d0296702ee87158c020c5b723497d567bc.png?author=semperadastra&auth=8a52dca080eaf5528f928ca0bee11db7
#policja #polska #bekazpisu #bekazpodludzi #ukraina
Komentarz usunięty przez autora
Nie to żebym bronił generała, ale Twoje rozumowanie jest błędne.
Nie zrozum mnie źle - jak by przeciętny mirek jak Ty czy ja wniósł to na chate i #!$%@?ł dziurę z kuchni do dużego pokoju to da się to zrozumieć w miarę, ale nie komendant główny w komendzie
Gdzie te służby bezpieczeństwa które chronią najważniejsze osoby w tym kartonowym państwie?
Czyli co? Dudusiowi czy kaczemu dadzą jakiś prezent i nikt tego nie sprawdzi?
O przewożeniu przez granicę nawet nie wspomnę bo to jakaś farsa jest
@tatamarcina to oczywiście. Odnoszę się do tego, że wyobrażam sobie, jak ktoś kto się tym nie posługuje na codzień, nie wie. Przecież ja nie bronię, że zrobił dobrze albo że to go nie usprawiedliwia.
Piszę tylko, że można nie odróżnić.
Komentarz usunięty przez autora
Zaniepokojony Patryk wstał i wybiegł z gabinetu, by sprawdzić, co się dzieje. Gdy dotarł na miejsce, zobaczył swojego kolegę, który stał przed granatnikiem, trzymając w ręku ręczne odpalenie.
Co ty wyprawiasz?! - krzyknął Patryk, podchodząc
Oboje pomijacie bardzo ważny aspekt xD
Te butelki po alko i fakt że sprawa była wyciszona 30h. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kto nigdy #!$%@? nie wystrzelił z granatnika niech pierwszy rzuci kamieniem ¯\_(ツ)_/¯