Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzep absolutnie obrzydliwe. Tak samo jak PiS ograbił młode pokolenia z funduszu rezerwy demogracznej (który miał być skarbonka państwa wobec starzenia się społeczeństwa) na rzecz... 13 emerytury w 2019 roku. Na PiS nie można głosować, będąc osoba poniżej 60 roku życia a nawet będąc seniorem należy się poważnie zastanowić.

https://www.prawo.pl/kadry/frd-czy-rezerwa-dotrwa-do-trudnych-czasow-systemu-emerytalnego,507418.html
  • Odpowiedz
@rzep: no i super. Senior, wyborca pissu, najpierw nie weźmie bezpłatnego leku, a potem ratownicy medyczni nie przyjadą, jak będzie zdychał. W ten sposób skończy się ten pissowsko-kościelny chlew w Polsce.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@rzep: jak ja się cieszę, że dokładam się tylko w vat/akcyzie/opłata paliwowa jak jestem w odwiedzinach w Polsce. Inaczej by mnie już chyba k-----a wzięła
  • Odpowiedz
Czyli kolejne 6 tys psu w dupę. Łączcie zapłacę 12 tys składki zdrowotnej której nie mogę odliczyć od podatku. Przy czym jest to więcej niż bym jej zapłacił na liniowym

@SynMichaua: podlicz, czy na pewno więcej niż liniowy + zdrowotna. Tzn czy lepiej płacić 23.9% od dochodu czy lepiej zapłącić 12% od przychodu + 1000zł zdrowotnej (czyli dla 300k to jest 4%).

Zasymulujmy coś na styku, czyli przychód 300k rocznie (5k kosztów,
  • Odpowiedz
@PanManieglev: trochę jak z tym wciskaniem kościoła. Im się serio wydaje, że robiąc takie rzeczy pomagają SOBIE, a to siebie niszczą, krok po kroku. No ale dobrze, cieszę się.
  • Odpowiedz
  • 2
@rzep no i to jest prawdziwa afera, w sumie byłem za tym podatkiem. Jeśli faktycznie NFZ miałby jakoś zacząć działać. Ale byłem naiwny.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@rzep: sposób procedowania ustawy tez jest niezgodny z normalnym ustawodawstwem. Gdy sejmowa komisja zdrowia odrzuciła projekt to następnego dnia dali ją pod obrady ponownie i przypilnowali, aby przeszła. Później w Sejmie dyscyplina partyjna, więc poszło a gdy Senat ustawę skrytykował i odrzucił to oczywiście uznali, że po co się mają takimi głupotami przejmować... O braku konsultacji społecznych nawet nie będę pisał, bo to dla obecnej władzy dość naturalne, ze są
  • Odpowiedz