@imdb: Trzeba przyznać że w Polsce to jednak jest tanio, pomimo wysokiej inflacji. 70zł za kilogram kiełbasy przy kambodżańskich zarobkach, to jest jakaś masakra.
@ziolowytomek: w Polsce nie jest tanio, w Polsce co najwyżej niektóre produkty są tanie, jak np kiełbasa. Kiełbasa w stylu kambodżańskim pewnie jest tania, ale ci chcą zarobić na turystach i ekspantach.
@Miskagnoju: Wiem że nie jest tanio w PL, napisałem to przekornie. Swoją drogą w ich marketach ceny i tak są wyyebane w kosmos, szczególnie jeśli porównać ich zarobki.
@imdb Niech sobie robi. Ciekawi mnie tylko czy będzie na to popyt który zwróci chociaż koszty produkcji. Ze wszystkich Polaków w Kambo których miałem okazję oglądać to chyba tylko Dziwisz mógłby się tam zaopatrywać. Jak dobrze zareklamują to może jacyś Europejczycy się skuszą na wędzony boczek i frankfurterki, zwykły Khmer nawet nie spojrzy bo go nie stać.
powiedzmy na dzisiaj 1/5 żyje w nędzy to nie znaczy, ze np 1/4 z dobrymi zarobkami nie stać na zachodnie jedzenie. Ludzie tam przesiadują w knajpach czyli mają pieniądze, proste.
@Madyniak: może źle to sformułowałem, nie miałem na celu powiedzenia, że Khmer = biedak. Raczej chodziło mi o to, że nie mam przekonania do tego, że będzie wielki popyt na produkty z kraju o którym nie każdy tam nawet słyszał.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088520257350
#raportzpanstwasrodka
źródło: comment_16712148753r2eFSxZl4T6MCRUbUUzQD.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Kiełbasa w stylu kambodżańskim pewnie jest tania, ale ci chcą zarobić na turystach i ekspantach.
Pickels po prostu, Polish pickels:
Why are pickled cucumbers just called pickles?
Pickles
Jak dobrze zareklamują to może jacyś Europejczycy się skuszą na wędzony boczek i frankfurterki, zwykły Khmer nawet nie spojrzy bo go nie stać.
@TurboDynamo: chyba nie sprowadzają, skoro
Zarobki w Kambodży:
https://www.paylab.com/kh/salaryinfo#:~:text=The%20gross%20salary%20range%20for,drastically%20among%20different%20job%20categories.
Można przyjąć, że pierwsza pozycja
@Madyniak: może źle to sformułowałem, nie miałem na celu powiedzenia, że Khmer = biedak. Raczej chodziło mi o to, że nie mam przekonania do tego, że będzie wielki popyt na produkty z kraju o którym nie każdy tam nawet słyszał.
Komentarz usunięty przez autora