Mogłem dać więcej soli do mięsa. Co do smażenia w moim odczuciu warto zaangażować dwie patelnie, na pierwszej odmrozić a na drugiej przysmażyć. Wygląda sucho ale ma więcej sosu w środku ( ͡°͜ʖ͡°)
@lebsky: A po cholerę to w ogóle mrozić? Jeśli to ten kretyński pomysł od Strzelczyka to mam nadzieję, że przynajmniej doprawiłeś sensownie, a nie tak jak on.
@paramyksowiroza: Może podpatrzyły człowieki,że jak idą to jakiejś budy z kebabem typu doner to tam też mają takie mrożone owinięte stretchem cos ( ͡°͜ʖ͡°)
Swoją drogą wyglądają one trochę jak jakieś pociski albo jak wielkie oliwki ołowiane stosowane w wędkarstwie.
Kiedyś miałem nieprzyjemność w hurtownii poznać ich skład ( ͡°͜ʖ͡°)
@Ziemniak43212: Ja miałem nieprzyjemność słuchania historii, jak w takiej knajpie rano zdrapuje się tego wała larwy much, bo na noc nikt tego nie wsadza do chłodni...
@paramyksowiroza: Nie no to już jakaś totalna patologia albo fake, widziałem jak po prostu studzą i mrożą. Zwłaszcza,że to są straty w materiale, tudzież w zyskach. Już pomijając całą resztę, kunszt to chyba słowo zbyt na wyrost.
W sumie larwy much też są stosowane w wędkarstwie, jasna cholera..
@paramyksowiroza: No tak, nie zrozumieliśmy się. Ja też mówię o etapie kiedy to już dociera bezpośrednio do lokalu. Wczesniej to to leży w takim totalnym mrozie,że wiesz..
@romek898: Mrożenie tak, zamrażanie już nie. Możesz mrozić wołowinę, żeby potem zrobić cienkie plasterki na philly cheesesteak, ale Strzelczyk radzi zamrożenie na kość wałka zrobionego z mięsa, a potem odkrawanie plasterków. W przypadku mięsa na kebab to po prostu nie ma sensu.
@eric2kretek: Ty widziałeś ten kretyński przepis od Strzelczyka? Jak chcesz, to możesz to sobie skrobać jak ruskie skrobią mrożoną rybę. Ja przedstawiłem lepsze alternatywy, a Ty co masz?
@eric2kretek: No to pozwól, że wprowadzę Cię w temat. Strzelczyk to taka osoba, którą wywalili z programu telewizyjnego, bo był zbyt kiepski; No i założył kanał na YT i serwuje tam niedoprawione dania. Jednym z nich jest ten niby "kebab" doprawiony bazylią i oregano. Bo to przecież takie adekwatne przyprawy... Jeśli nie wiesz kto to, to łap plusa!
Jestem zadowolony z efektów.
https://imgur.com/a/Oc3Lo5L
Mogłem dać więcej soli do mięsa.
Co do smażenia w moim odczuciu warto zaangażować dwie patelnie, na pierwszej odmrozić a na drugiej przysmażyć.
Wygląda sucho ale ma więcej sosu w środku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wołam!
@spie_z_tata, @yupitr, @vateras131, @moll, @okfmale, @Wycu91, @BoleKk87, @montananh, @wuwuzela1, @yanushh, @BlackSlip, @Chodok, @Aemon, @Reevder, @trtrtrtr, @Peyer, @dzika_czupakabra, @LukOl, @kurlapejter, @karolhh, @zielony_goblin, @DoctorW, @toodrunktofuck, @ivbefre, @BlueScreeen, @cross7676, @Krap81, @SzemranyInkub, @komputer11, @Kewin_Klotzek, @sebusik, @myk-myk-myk, @ktoco, @Jerry664, @KanapkaPL, @grv_, @Ld93, @imthfkinstarboY, @bolorollo, @Smt1, @raz-dwa-trzyy, @AcceptableGarbageDispenser, @szczerbinho, @dexaty, @Japa_Koniu, @Key96, @icecron, @mateuszkapelusz, @acio_mi, @Analogowy_Brokul, @mistyczny_wonsz, @Staryu, @perasperaadopelastra, @kidzior, @Quirang, @rickrickrick, @wuzeta, @Gwizdonauta, @MienciuskiPajonk, @too_coo, @metalowy_pasterz, @Dy8ala94, @Bebook, @michajo, @Voycjeshyna, @Alekzg, @mk321, @0-0_0-0, @Versicolor, @Me_how1, @miizerny, @Dibhala, @Moky, @Karlovsky, @paxoom, @ktomizajalnazwy, @Dalemsienabracnategobaita, @Zawiera_Gluten, @Drogo_, @MyisCARRY, @zawodowi3c, @Promilson, @Bobowicz, @Ptasinskas, @asadasa, @Talvisota, @Viu93, @Chrisoun, @Gity, @siadatajta, @krakowski_obwarzanek, @Piospi, @Amrif, @czarlipe, @kubekman, @angelNH, @anuszkiewicz, @MgrMarecki, @KrukusPL, @Desxon, @marektofrajer, @naatalii, @caspereq, @myszaks, @Czaajnik, @zalogowany_jako
#kebab #gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn
źródło: comment_1670964001b5dgfuw96v38Ovczj45AS5.jpg
PobierzJa swojego najlepszego domowego zrobiłem z przepisu "policzona szama" i był zajebisty. Pewnie tak jak Twój. (。◕‿‿◕。)
https://www.youtube.com/watch?v=XjoWADnNyN4
Pomysł Strzelczyka to dno, a jego sposób przyprawiania mięsa na kebab jest na poziomie błota w kałuży.
Oregano, bazylia, same arabskie przyprawy...
Zresztą ten temat rozwinąłem w tym wątku:
https://www.wykop.pl/wpis/68871171/heavenhell-widze-ze-kolege-agnis20-zbanowali-a-wpi/
Swoją drogą wyglądają one trochę jak jakieś pociski albo jak wielkie oliwki ołowiane stosowane w wędkarstwie.
Kiedyś miałem nieprzyjemność w hurtownii poznać ich skład ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie larwy much też są stosowane w wędkarstwie, jasna cholera..
Możesz mrozić wołowinę, żeby potem zrobić cienkie plasterki na philly cheesesteak, ale Strzelczyk radzi zamrożenie na kość wałka zrobionego z mięsa, a potem odkrawanie plasterków.
W przypadku mięsa na kebab to po prostu nie ma sensu.
@paramyksowiroza: zeby ukroic cienkie jak papier plasterki
Jak chcesz, to możesz to sobie skrobać jak ruskie skrobią mrożoną rybę.
Ja przedstawiłem lepsze alternatywy, a Ty co masz?
@paramyksowiroza: nie wiem nawet co to XD
No i założył kanał na YT i serwuje tam niedoprawione dania.
Jednym z nich jest ten niby "kebab" doprawiony bazylią i oregano. Bo to przecież takie adekwatne przyprawy...
Jeśli nie wiesz kto to, to łap plusa!