Wpis z mikrobloga

Pierwsze kebabowe podejście.
Jestem zadowolony z efektów.
https://imgur.com/a/Oc3Lo5L

Mogłem dać więcej soli do mięsa.
Co do smażenia w moim odczuciu warto zaangażować dwie patelnie, na pierwszej odmrozić a na drugiej przysmażyć.
Wygląda sucho ale ma więcej sosu w środku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wołam!

@spie_z_tata, @yupitr, @vateras131, @moll, @okfmale, @Wycu91, @BoleKk87, @montananh, @wuwuzela1, @yanushh, @BlackSlip, @Chodok, @Aemon, @Reevder, @trtrtrtr, @Peyer, @dzika_czupakabra, @LukOl, @kurlapejter, @karolhh, @zielony_goblin, @DoctorW, @toodrunktofuck, @ivbefre, @BlueScreeen, @cross7676, @Krap81, @SzemranyInkub, @komputer11, @Kewin_Klotzek, @sebusik, @myk-myk-myk, @ktoco, @Jerry664, @KanapkaPL, @grv_, @Ld93, @imthfkinstarboY, @bolorollo, @Smt1, @raz-dwa-trzyy, @AcceptableGarbageDispenser, @szczerbinho, @dexaty, @Japa_Koniu, @Key96, @icecron, @mateuszkapelusz, @acio_mi, @Analogowy_Brokul, @mistyczny_wonsz, @Staryu, @perasperaadopelastra, @kidzior, @Quirang, @rickrickrick, @wuzeta, @Gwizdonauta, @MienciuskiPajonk, @too_coo, @metalowy_pasterz, @Dy8ala94, @Bebook, @michajo, @Voycjeshyna, @Alekzg, @mk321, @0-0_0-0, @Versicolor, @Me_how1, @miizerny, @Dibhala, @Moky, @Karlovsky, @paxoom, @ktomizajalnazwy, @Dalemsienabracnategobaita, @Zawiera_Gluten, @Drogo_, @MyisCARRY, @zawodowi3c, @Promilson, @Bobowicz, @Ptasinskas, @asadasa, @Talvisota, @Viu93, @Chrisoun, @Gity, @siadatajta, @krakowski_obwarzanek, @Piospi, @Amrif, @czarlipe, @kubekman, @angelNH, @anuszkiewicz, @MgrMarecki, @KrukusPL, @Desxon, @marektofrajer, @naatalii, @caspereq, @myszaks, @Czaajnik, @zalogowany_jako

#kebab #gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn
lebsky - Pierwsze kebabowe podejście.
Jestem zadowolony z efektów.
https://imgur.co...

źródło: comment_1670964001b5dgfuw96v38Ovczj45AS5.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
@spie_z_tata: Podpiekanie ma średnio sens przy wielkim wale. W warunkach domowych trzeba po prostu zrobić Adana Kebab i pokroić na plasterki.
https://www.youtube.com/watch?v=XjoWADnNyN4
Pomysł Strzelczyka to dno, a jego sposób przyprawiania mięsa na kebab jest na poziomie błota w kałuży.
Oregano, bazylia, same arabskie przyprawy...
Zresztą ten temat rozwinąłem w tym wątku:
https://www.wykop.pl/wpis/68871171/heavenhell-widze-ze-kolege-agnis20-zbanowali-a-wpi/
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: Może podpatrzyły człowieki,że jak idą to jakiejś budy z kebabem typu doner to tam też mają takie mrożone owinięte stretchem cos ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Swoją drogą wyglądają one trochę jak jakieś pociski albo jak wielkie oliwki ołowiane stosowane w wędkarstwie.

Kiedyś miałem nieprzyjemność w hurtownii poznać ich skład ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: Nie no to już jakaś totalna patologia albo fake, widziałem jak po prostu studzą i mrożą. Zwłaszcza,że to są straty w materiale, tudzież w zyskach. Już pomijając całą resztę, kunszt to chyba słowo zbyt na wyrost.

W sumie larwy much też są stosowane w wędkarstwie, jasna cholera..
  • Odpowiedz
@romek898: Mrożenie tak, zamrażanie już nie.
Możesz mrozić wołowinę, żeby potem zrobić cienkie plasterki na philly cheesesteak, ale Strzelczyk radzi zamrożenie na kość wałka zrobionego z mięsa, a potem odkrawanie plasterków.
W przypadku mięsa na kebab to po prostu nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@eric2kretek: No to pozwól, że wprowadzę Cię w temat. Strzelczyk to taka osoba, którą wywalili z programu telewizyjnego, bo był zbyt kiepski;
No i założył kanał na YT i serwuje tam niedoprawione dania.
Jednym z nich jest ten niby "kebab" doprawiony bazylią i oregano. Bo to przecież takie adekwatne przyprawy...
Jeśli nie wiesz kto to, to łap plusa!
  • Odpowiedz