Wpis z mikrobloga

Pracuje w branży data science od 1.5 roku. Wydaje mi się, że nauczyłem się dość sporo. Natomiast zarobki, które oferuje moja mała firma są na poziomie lekko poniżej średniej krajowej. Wydaje mi się, że to troche zdecydowanie za mało i moje umiejętności warte są więcej. Stąd pytanie do Was mirki z #programista15k #programowanie :

Przy Waszej pierwszej robocie w IT, ile zarabialiście po 1.5 roku pracy?

#datascience
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ile zarabialiście po 1.5 roku pracy?

@Popcornn1: po 1,5 roku pracy wyłącznie dochód pasywny z portfela mieszkań inwestycyjnych i condoapartamentów. Koduję wyłącznie jako mentor na butkampach, żeby łowić różowe łonabiprogramistki i żeby móc pisać baity na wykopie jako #programista15k
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: @dolOfWK6KN: @ShpxLbh: @pwone:

Zajmuje się wszystkim w cyklu data science. Kontakt z klientem, preprocessing danych, modelowanie, zarządzanie projektem. Jeżdżę na spotkania z klientami.

Co do pensji - dostaje 30zł brutto na umowie zlecenie.

Czyli rozumiem, że to mało po wszystkich wypowiedziach, tak?
  • Odpowiedz
czy jest partner zewnętrzny

@Jaropelek: Różnie, miałem styczność z enovą, ale teraz na comarchu pracuję.
Co do obowiązków to zależy od stanowiska:
-Wdrożeniowiec ma różne obowiązki, do mnie akurat należały te gdzie trzeba było wyciągać dane z bazy, czyli praca z programistami tj, tworzenie jakiś procedur/funkcji ale tez tworzenie raportów w crystal reports, gdzie do tego musisz wyciągać zapytania z bazy do raportu.
- Administrator baz danych - rozwiązywanie problemów bazodanowych, których nie rozwiążesz z poziomu systemu, często wynikające z błędów w programie. Tutaj też wykonywałem optymalizacje bazy na poziomie poprawy wydajności zapytań, procedur, funkcji, Jobów (backupy, aktualizacje o danej porze itp.), jak i tworzenie, modyfikacja indeksów - w skrócie na tym stanowisku dbasz o to, żeby baza chulała w takim stopniu, żeby nikt nie przyszedł ci zrobić problemów, że system działa lipnie przez
  • Odpowiedz
Natomiast zarobki, które oferuje moja mała firma są na poziomie lekko poniżej średniej krajowej.

@Popcornn1: to idź po podwyżkę albo wysyłaj cv. Jak czytam takie gówno to aż mnie skręca z żenady. Mam nadzieję, że trollujesz xD
  • Odpowiedz
@Popcornn1:
Jeśli to nie bait, to wnioskuję, że pracujesz w jakimś januszexie, w którym jesteś obarczony sporą odpowiedzialnością, ale nie idą za tym adekwatnie duże pieniądze - to częsta przypadłość małych firm ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Osobiście również pracuję w branży data science i po nieco ponad 4 latach doświadczenia osiągnąłem 5-cyfrowe zarobki. Przy tym wydaje mi się, że nie ciąży na mnie nawet połowa tej
  • Odpowiedz