Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +49
xEm +2
Siema Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dotąd ubierałem się w zwykłych sieciówkach, bo miałem #!$%@? na loga i marki. Ale kurde, te ciuchy to jakaś straszna padaka i denerwuje mnie wyrzucanie np. T shirtow po 4 praniach bo wyglądają jak guano. Zresztą ciuchy z sieciówki (h&m, zara) wyglądają już znacznie gorzej po pierwszym praniu...
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Przy Waszej pierwszej robocie w IT, ile zarabialiście po 1.5 roku pracy?
#datascience
Komentarz usunięty przez autora
chwile pozniej juz zrobilo sie 6700 brutto (po 19 miesiacach dokladnie)
a potem wyjechalem i polecialo lepiej
@Popcornn1: po 1,5 roku pracy wyłącznie dochód pasywny z portfela mieszkań inwestycyjnych i condoapartamentów. Koduję wyłącznie jako mentor na butkampach, żeby łowić różowe łonabiprogramistki i żeby móc pisać baity na wykopie jako #programista15k
haha typowy wykopek XD
Zajmuje się wszystkim w cyklu data science. Kontakt z klientem, preprocessing danych, modelowanie, zarządzanie projektem. Jeżdżę na spotkania z klientami.
Co do pensji - dostaje 30zł brutto na umowie zlecenie.
Czyli rozumiem, że to mało po wszystkich wypowiedziach, tak?
@Jaropelek: Różnie, miałem styczność z enovą, ale teraz na comarchu pracuję.
Co do obowiązków to zależy od stanowiska:
-Wdrożeniowiec ma różne obowiązki, do mnie akurat należały te gdzie trzeba było wyciągać dane z bazy, czyli praca z programistami tj, tworzenie jakiś procedur/funkcji ale tez tworzenie raportów w crystal reports, gdzie do tego musisz wyciągać zapytania z bazy do raportu.
- Administrator baz danych - rozwiązywanie problemów bazodanowych, których nie rozwiążesz z poziomu systemu, często wynikające z błędów w programie. Tutaj też wykonywałem optymalizacje bazy na poziomie poprawy wydajności zapytań, procedur, funkcji, Jobów (backupy, aktualizacje o danej porze itp.), jak i tworzenie, modyfikacja indeksów - w skrócie na tym stanowisku dbasz o to, żeby baza chulała w takim stopniu, żeby nikt nie przyszedł ci zrobić problemów, że system działa lipnie przez
@Popcornn1: to idź po podwyżkę albo wysyłaj cv. Jak czytam takie gówno to aż mnie skręca z żenady. Mam nadzieję, że trollujesz xD
Jeśli to nie bait, to wnioskuję, że pracujesz w jakimś januszexie, w którym jesteś obarczony sporą odpowiedzialnością, ale nie idą za tym adekwatnie duże pieniądze - to częsta przypadłość małych firm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Osobiście również pracuję w branży data science i po nieco ponad 4 latach doświadczenia osiągnąłem 5-cyfrowe zarobki. Przy tym wydaje mi się, że nie ciąży na mnie nawet połowa tej
@mustonpl96: złapali cię w siatkę i przywiązali do biurka czy to były jakieś prace społeczne? Na kasie w markecie więcej dają.
@Popcornn1: około 1500 zł na rękę, ale to był 1997 r.