Wpis z mikrobloga

Cieszę się bardzo, że Dwarf Fortress trafiło na steam w odświeżonej wersji. Dzięki temu powiększy się społeczność graczy, będzie więcej historii i memów. Ale z perspektywy kogoś, kto gra w krasnale ponad 10 lat, wersja na steam zbyt dużo nie zmienia. Raczej nie mam w planach nauki nowych skrótów, graficzka z lazynewbpacka mi wystarcza, a muzyka leci z soundsense. Jeżeli pojawi się więcej zmian między steamem, a tradycyjną wersją w przyszłości, to może zmienię zdanie.

Witam nowokrasnali, dobrej zabawy, zapraszamy na DF wiki, bo bez tego wciąż ani rusz xD

#dwarffortress #grykomputerowe #pcmasterrace
RejestratorRodzynek - Cieszę się bardzo, że Dwarf Fortress trafiło na steam w odśwież...

źródło: comment_1670765963vWsEun0UQTuxslqiRxupmB.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@RejestratorRodzynek: co robić gdy nie mam jak zdobyć metalu

ot wybrałem sobie lokalizację gdzie kopie i kopię i nie ma żadnej rudy co można przetopić na cokolwiek (zakładam że informacja że mogę z czegoś zrobić żelazo czy coś innego się pojawia w infoboxie)

co teraz? ( ͡° ͜ʖ ͡°) mam złoto dużo złota ale bezpieczeństwo fortecy nie istnieje bo mam tylko startowe rzeczy
  • Odpowiedz
@tyrytyty: a nie pamiętasz czy w ogóle przy embarku pokazywało, że metal jest?

Opcje się takie:
kopać jak szalony i liczyć na to, że się dokopiesz do rudy
czekać na gobliny (łatwo je pokonać pułapkami itp, bez walki dwarfami) i potem topić ich szajs w smelterze na metal bars
narobić mnóstwo śmieci z tego złota (nie pamiętam czy to może robić też craftdwarfs workshop czy tylko metalsmith's forge) i sprzedaż karawanie za metalowe najtańsze
  • Odpowiedz
@tyrytyty: najlepiej postawić smelter i zobaczyć czy coś się da przetopić. Za wiki: "Iron comes from three ores: hematite (most common), magnetite (appears in large clusters), and limonite (least dense). ", więc nazwa surowca może nie wskazywać bezpośrednio, że da się to przetopić na żelazo.
  • Odpowiedz