Aktywne Wpisy

DrJudym +139

mirko_anonim +27
✨️ Jak radzić sobie z wyzwiskami w rodzinie? Ⓘ
Ocencie sytuacje.
Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by
Ocencie sytuacje.
Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by
![I Krucjata. Jak rozpoczeły się wyprawy krzyżowe [Podcast historyczny]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a55e4669a15da9d43e108105466074b3de4219c0d1720c3dfd4acc7d17b57716,q80.jpg)

char c = 'abc';char d = 'def';Jak w najprostszy możliwy sposób dodać do char c wartość char d?
#jezykc #naukaprogramowania #programowania
@Czlowiek_Ludzki
char c = 'abc';
?
@joolekk: o kurde, a muszę? To w jaki sposób utworzyć tablice której długości sam nie znam?
@sierpien22: masz napisane #jezykc
źródło: comment_1670331886q6DImSJEuBjxPXiydNzQpl.jpg
PobierzW C musisz pamiętać że to od ciebie zależy alokacja pamięci na zmienne, tj miejsce jej deklaracji w kodzie oraz typ niosą za sobą spore konsekwencje. W tym przypadku zadeklarowałeś zmienną typu char, czyli linker przeznaczy na to 1 bajt. To przypisanie które robisz jest niepoprawne składniowo bo znak ' służy do specyfikacji jednego kodu ASCII.
Jeśli chcesz operować na ciągach
char c = 'a';
char d = 1;
printf("%c\n", c + d);
Proste programiki w asemblerze dla uC to
@Rosly: Nie, dzięki. Ja programowanie to chcę tylko na studiach zaliczyć, nic więcej.
No właśnie jakieś tam errory sypal ale koniec końców albo się nie kompilowalo albo dawało return 0 i nic nie printowalo
Komentarz usunięty przez autora