Aktywne Wpisy
TSR44 +297
damianooo8 +9
#zwiazki #kiciochpyta #rozowepaski #niebieskiepaski #malzenstwo
Czy własną żonę można zgwałcić? W sensie czy prawnie jest to tak zaklasyfikowane? Jeśli mam żonę a ona odmówi współżycia, wtedy ja ją do niego przymuszę siłą, to czy to jest prawnie uznane jako gwałt?
Pytam serio. Bo mi ta kwestia kompletnie umknęła ze świadomości. Jak jeszcze chodziłem do kościoła to pamiętam że kościół katolicki zabraniał kobietom odmawiania współżycia.
Czy własną żonę można zgwałcić? W sensie czy prawnie jest to tak zaklasyfikowane? Jeśli mam żonę a ona odmówi współżycia, wtedy ja ją do niego przymuszę siłą, to czy to jest prawnie uznane jako gwałt?
Pytam serio. Bo mi ta kwestia kompletnie umknęła ze świadomości. Jak jeszcze chodziłem do kościoła to pamiętam że kościół katolicki zabraniał kobietom odmawiania współżycia.
Typ usprawiedliwia się, że w weekend jedzie 12km rowerem na zakupy i ludzie na niego dziwnie patrzą.
Po pierwsze pewnie dziwnie patrzą, jeśli robi zakupy dla całej rodziny na tydzień rowerem i chciałbym zobaczyć jak to przewozi.. xD
Po drugie - w weekend też mam czas się przejechać na rowerze do sklepu, a cały tydzień mam wstawać godzinę wcześniej, żeby je*ać rowerem 10km na
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: To zajebiście! będzie jeszcze drożej XD
@Truptutupta: oprócz ceny, która niejednokrotnie jest kryterium pierwszym i ostatnim.
Świat nie jest czarnobiały. Są połączenia, na których komunikacja publiczna działa nieźle. Są taki, na których cenowo jest bezkonkurencyjna. I są ludzie, dla których to nieistotne.
Śmiem twierdzić, że doinwestowana, dobrze zorganizoeana komunikacja miejska mogłaby być niezła alternatywą. Niestety, w
@FrasierCrane: No i obniżenie VAT -nakręcanie popytu i marży tu coś pomaga? Jeżdżenie wszędzie autem pomaga?
Właśnie VAT na paliwa powinien być utrzymany bo miasta
Komentarz usunięty przez autora
- primo: jest w zmowie cenowej i tam oni to śmieją się z ludzi, że tyle płacą. Na Boże narodzenie szykują btw ofertę 9.99 za 850ml, teraz się wydaje niby drogo, ale to będzie po obniżce z 12,50zł. Może nawet na 9.66zł, ale jest problem żeby prezesi się zgodzili w którym roku polska wzięła chrzest z czechosłowacji.
- secundo: Orlen
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: skoro ich stać to w czym problem? Co, może ustawą zakaż jazdę autem jak masz
@RedveKoronny: Czemu nie 100 albo 200? Czemu nie mieszkac w Krakowie a pracowac w Warszawie? Zdradze Ci protip posluchaj: Szukaj pracy jak najblizej miejsca zmieszkania. Albo przeprowadz sie tam gdzie masz prace.