Wpis z mikrobloga

@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: te funkcjonariusz partyjny, ale co to ma wspólnego z tym co pisałem i nawet nie odnosiłem się w ogóle do Ciebie. Chcesz to oszczędzaj paliwo jeździj sobie wolniej i rób co chcesz byle żebyś nie rozkazywał i nie ustawiał życia innym

A co do studiów, czyli jedynego krótkiego akapitu na temat to miałem studia techniczne głównie siedząc w labie.
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: Typie mieszkam na wsi, czasami w Trójmieście. PKS wozi tylko uczniów- weekendy publiczny transport nie istnieje. Jak jadą 12 km rowerem na zakupy to biorą mnie za dziwaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale zamiast ładować miliardy w VAT-> marżę orlenu lepiej przeznaczyć tą kasę na komunikację publiczną( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cienki137: Wszyscy jesteśmy niepełnosprawni, wszyscy mieszkamy 60 km od miasta, nikt
  • Odpowiedz
Chcesz to oszczędzaj paliwo jeździj sobie wolniej i rób co chcesz byle żebyś nie rozkazywał i nie ustawiał życia innym

@MatPL1122: Nie chcesz nie oszczędzaj, torpeduj i ośmieszaj wszystkie inicjatywy które mogą obniżyć zużycie i popyt i płacz i płać. Geniusz.

Śmieszą mnie te wasze wymówki i płacze a funkcjonariusz partyjny to ciebie zrobił.
  • Odpowiedz
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Zawsze jak gdzieś jadę patrzę czy jest jakieś sensowne połączenie kolejowe. No niestety przy dwóch osobach nawet przy aktualnych cenach paliwa taniej wychodzi autem. Pomijam już oczywiście takie rzeczy jak wygoda i czas dojazdu gdzie autem to 5-6h a pociągiem 11h.
  • Odpowiedz
@Truptutupta: Mój pierwotny post dotyczyły odpowiedzi o wygodnych mieszkańców dużych aglomeracji, wiec nie dziw się, że mówiłem tu o temacie głównie w Warszawy. Nigdzie nie twierdziłem, że na prowincji to zbiorkom wygrywa z osobówką, ba tutaj się zgadzam ze zwolennikami osobówek.
  • Odpowiedz
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: ale o #!$%@? Ci chodzi człowieku, nie pisałem nic na temat orlenu pod tym wpisem czy cen paliw, ty mi wklejasz jakieś poradniki z dupy o oszczędzaniu itd. nawet chyba nie zobaczyłeś dokładnie o czym z kolegą @Furox pisałem i na jaki temat, a ty się zesrałeś na malinowo, twoje komcie wyglądają jakby ktoś na etacie przeklejał gotowe formułki i odpowiedzi do kolejnych nicków pojawiających się pod postem. XD
  • Odpowiedz
Z tym się akurat zgodzę, jest masa takich wygodnisiów np. w wawie, bo oni nie będę przecież się kisić z plebsem w autobusie ztm.

@Furox: Ja np jestem takim wygodnisiem, tylko do tego zdania trzeba by było dodać że to kiszenie się z plebsem trwa 4 razy dłużej niż podróżowanie samochodem.
  • Odpowiedz
@MinnieMouse0: Skoro trwa to 4 razy dłużej to idzie zrozumieć. Co innego gdy ktoś z rejestracją z Ochoty dojeżdża samochodem do pracy na Śródmieście czy Mokotów.
  • Odpowiedz
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: toś #!$%@?ł dzbanie
Po pierwsze cena paliwa jest elementem wszystkiego co kupujemy - w większym, lub mniejszym stopniu.
Z kolei przez cenę paliwa, jak i cenę energii elektrycznej masa miast bardzo pocięła rozkłady jazdy. Na tyle, że teraz nie da się tego sensownie rozpatrywać jako alternatywę.
  • Odpowiedz
@MatPL1122: Już napisałem Ci wyżej. Mea culpa. Przeczytałem tą cześć zdania po moim wywołaniu i założyłem, że to "wonty" w moją stroną, bo innych postów wgl nie czytam.
  • Odpowiedz