Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1751
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: ale wiesz że cena paliwa wpływa na cene wszystkiego, co musisz dostarczyc do sklepu?
Wiesz że istnieją w Polsce miejsca gdzie nie ma dworca, bprzystanku autobusowego, i pozostaje wtedy albo samochód, albo pedałowanie na mrozie 60 kilometrów do pracy?
  • Odpowiedz
Wiem też że jest masa ludzi, którzy jadą samochodem do pracy mimo, ze mieszkają 3 minuty od przystanku trójmiejskiej SKM a praca jest 5 minut od przystanku SKM a dojazd autem z odśnieżaniem i szukaniem miejsca parkingowego zajmuje więcej czasu i jest droższe. U mnie na wsi ludzie potrafią 200-300 metrów do sklepu/kościoła samochodem jechać:)

@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Z tym się akurat zgodzę, jest masa takich wygodnisiów np. w wawie, bo oni
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: czyli cena wszelkich towarów zależy od wielu czynników w tym ceny paliwa, natomiast cena paliwa zależy tylko i wyłącznie od ceny ropy xD?
  • Odpowiedz
Ty myślisz że komuś się będzie to chciało czytać?

@SzalonyAndrzej: przeczytałem. Bardzo mądrze napisane. Widzę, że koledze ciężko przyswoić więcej niż dwie linijki tekstu.

@Furox: Dokładnie. W wielu przypadkach komunikacja zbiorowa/rower wypadają lepiej czy to finansowo czy czasowo. Ale jeżeli człowiek o tym tylko wspomni, to zaraz wyskakuje jeden z drugim, co twierdzą, że do najbliższego pkp to mają 200 km i nie da rady. Poza tym mają
  • Odpowiedz
@Kai według wykopków tak właśnie jest, a jak jest sytuacja, że ropa jest za darmo albo są ujemne ceny to wtedy stacje powinny za darmo rozdawać paliwo albo wręcz dopłacać do tego, że się weźmie wg tej logiki xD
  • Odpowiedz